Anlık Bildirim

Eski PlayStation patronundan tedirgin eden Game Pass yorumu: Bu şekilde daha fazla devam edemezler

Sony Interactive Entertainment Amerika'nın eski başkanı Shawn Layden, Game Pass’in bu abone sayısı ve ücreti ile yüksek bütçeli oyunları yayınlamaya daha fazla devam edemeyeceğini söyledi.

Eski PS patronundan tedirgin edici Game Pass yorumu Tam Boyutta Gör

Bildiğiniz üzere şu anda Microsoft’un Xbox Game Pass isimli PC ve Xbox için fazlasıyla başarılı bir abonelik sistemi bulunuyor. Aylık belirli bir ücret karşılığında büyük bir kütüphaneye erişebiliyorsunuz. Bu kütüphane içerisinde AAA oyunlar olduğu gibi bağımsız oyunlar da var. Ayrıca Microsoft’un sahibi olduğu stüdyoların tüm oyunları ilk günden bu servise ekleniyor. Gayet güzel bir hizmet olsa da Sony Interactive Entertainment Amerika'nın eski başkanı Shawn Layden, tedirgin eden bazı yorumlarda bulundu.

“Bu Şekilde Daha Fazla Devam Edemezler”

Geçtiğimiz günlerde Gamesindustry.biz ile konulan Shawn Layden, oyun endüstrisi hakkında bazı yorumlarda bulundu. Bu yorumlar arasında şüphesiz en dikkat çeken Game Pass hakkında söyledikleri oldu. Söylediğine göre Xbox Game Pass sisteminin şu anki abone sayısı ve fiyatı yetersiz. Layden, 100 milyon doların üzerinde bütçeye sahip oyunların Game Pass’e eklenme durumunun uzun süre devam ettirilemeyeceğini düşünüyor.

Layden, “Ayda 9.99 dolar olan bir abonelik hizmetinde, 120 milyon dolarlık bir oyun yayınlamak çok zor. Bunu telafi edebilmeniz için 500 milyon aboneye sahip olmanız gerek. Bu yüzden şu anda tabanı büyütmeniz gerekiyor. Ancak şu anda 250 milyon konsol varken 500 milyon aboneye ulaşamazsınız. Bunu şu ana kadar kimse düşünmedi.” açıklamasında bulundu.

Kullanıcı tabanını büyütmenin en büyük gereklilik olduğunu düşünen Layden, bunun için şu anda net bir çözüm olmadığını ancak kendi desteklediği yöntemin streaming olduğunu söyledi. Xbox’ın da gelecek için planının bu olduğunu söylemekte fayda var. Konsolun olmadığı sadece bir ekran ile insanların oyun oynayabileceği bir sistem üzerinde çalıştıklarını daha önce açıklamışlardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19769 kez okundu.
83 kişi, toplam 95 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xbox, xbox game pass ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim