Anlık Bildirim

Ethereum ağındaki güncelleme hatası büyük problem yarattı

Etherum ağının güncellemesi esnasında yaşanan bir sorun çatallanma yarattı. Problemin büyümemesi için yama yayınlandı ancak henüz tüm madenciler bu yamayı devreye almadı.

Ethereum ağındaki güncelleme büyük bir problem yarattı Tam Boyutta Gör

Ethereum ana ağı, bazı node’ların yeni güncellemeyi yapmaması sebebiyle çatallanma yaşadı. Geliştirici Marius van der Wijden’e göre bir saldırgan, Ethereum’un en iyi yazılım istemcisi olan Geth’in eski sürümlerinde keşfedilen ve eski Node’ları güncelleme ağından ayıran güvenlik açığından yararlandı.

Söz konusu güvenlik açığına bir düzeltme içeren “Hades Gamma” adlı 1.10.8 sürümü, bu haftanın başlarında GitHub’da yayınlandı.

Node operatörlerinden yeni Geth sürümünü mümkün olan en kısa sürede yüklemeleri isteniyor. Haberimizin yazımı itibarıyla node’lardan yalnızca %29’u yeni güncellemeyi yüklemiş durumda.

Bununla birlikte çoğu madencinin en son sürümü yüklemiş olması, çok daha kötü bir senaryonun önüne geçmiş oldu.

Öyle ki Ethernodes.org verilerine göre, tüm Ethereum node’larının yaklaşık yüzde 75’i Geth’e güveniyor. Ağ üzerindeki bu saldırı, ağın yaygın olarak kullanılan istemciye ne kadar bağımlı olduğunu bir kez daha gösteriyor. Tüm bu gelişmeler ile birlikte popüler EVM uyumlu zincirlerin de risk altında olduğunu belirtmemizde fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim