Anlık Bildirim

Radeon grafikli Exynos ve Apple A14 Bionic teste girdi

Exynos 2200 yonga setinin ilk benchmark skorları umut verici. Apple A14 Bionic yonga seti adeta nal topluyor. Yonga geliştikçe sonuçlarda ki fark da açılacaktır.

Exynos 2200 benchmark sonuçları nasıl?

AMD ve Samsung’un ortaklaşa geliştirdiği Radeon grafikli Exynos yonga setinde tünelin sonu yaklaşırken yavaş yavaş test sonuçları da ortaya çıkmaya başladı. Tahmin edildiği gibi Samsung bir adım önde.

Exynos 2200 benchmark skorları

Samsung ve AMD’nin üzerinde çalıştığı Exynos yonga seti mevcut mimarileri kullanıyor. Yani Cortex-X1, Cortex-A78 ve Cortex-A55 çekirdeklerinden bahsediyoruz. Testlere giren Exynos yonga setinde ise Cortex-A77 çekirdeklerine yer verilmiş.

Çalışmaların odak noktasını RDNA 2 grafikleri oluşturduğu için çekirdek mimarisi şimdilik çok önemli değil. Samsung muhtemelen farklı varyasyonlar deniyor ve üst seviyede de bu grafikleri görebileceğiz.

3DMark grafik benchmark uygulamasının Wild Life kısmında Exynos 2200 yonga seti 8134 puan ve 50fps değerlerine imza atmış. Apple A14 ise 7442 puan ve 40fps sınırında geziniyor. RDNA 2 grafiklerinin Apple A14’ü geride bıraktığı daha önce de dile getirilmişti. Exynos 2200 ayrıca ışın izleme ve değişken odak teknolojisi ile önemli bir avantaj sağlıyor.

Cortex-X2 ve A710 gibi yeni mimarilerle Exynos 2200 daha mükemmel hale gelecektir. RDNA 3 gibi gelecek teknolojileri de hesaba katarsak mobil cihaz dünyasında taşlar yerinden oynayacağa benziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12076 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
exynos 2200, Samsung ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim