Anlık Bildirim

Exynos 2200 yongası Snapdragon 895’i de yıkıyor iddiası

Exynos 2200 yongası farklı benchmark testlerinde çok yüksek puanlar almayı başarıyor. Snapdragon 895 yonga setinin bile bu seviyeye ulaşamayabileceği düşünülüyor.

Exynos 2200 çok iddialı Tam Boyutta Gör

Samsung’un önümüzdeki haftalarda tanıtmasını beklediğimiz ve belki de tarihindeki hatta mobil yonga tarihindeki en önemli tasarımlardan birisi olacak Exynos 2200 ile ilgili çılgın iddialar gelmeye devam ediyor. 

Exynos 2200 vs Snapdragon 895

Exynos 2200 yonga setinin ilk sızıntıları hatırlayacağınız üzere Cortex-X1 ve Cortex-A78 çekirdekleriyle olmuştu. Grafik tarafında ise RDNA 2 mimarisiyle ışın izleme ve değişken odak teknolojileri de mümkün olacak. 

Kaynaklar nihai sürümün Cortex-X2 ve Cortex-A710 çekirdekleri ile güncelleneceğini, RDNA 2 mimarisinin de artık son optimizasyonlarla en mükemmel hale geleceğini vurguluyor. Böyle bir gücün karşısında durabilecek pek rakip de kalmıyor. 

Exynos 2200 yonga setinin Snapdragon 888 ve Apple A14 yonga setlerini testlerde geride bıraktığı gündeme gelmişti. Zaten en güncel mimarilerle bu iki yonga setini geçememesi garip olacaktı.

Exynos 2200 önüne geleni yıkıyor Tam Boyutta Gör

Şimdi ise Snapdragon 895 yonga setinden bir miktar önde olabileceği iddiası var. 3DMark Wild Life testinde 8134 puan alan Exynos 2200 oldukça etkileyici sonuçlara imza atıyor. Bu puan Snapdragon 888’in oldukça üzerinde ancak Snapdragon 895 yonga setini de geride bırakması bekleniyor. Muhtemelen ikisi de aynı mimarilere yer vereceği için belki bir miktar fark olabilir ancak grafik yoğunluğu olan görevlerde fark açılacaktır. 

Diğer taraftan grafik ağırlıklı görevlerde Apple A15 yonga setinin de geriye düşeceği iddia ediliyor ki bunda da doğruluk payı var diyebiliriz. Bununla birlikte konu işlemci çekirdeklerine geldiği zaman Apple A15’in eline kimse su dökemiyor. Önümüzdeki haftalarda zaten bu 3 amiral gemisi yonga setini de piyasada görecek ve karşılaştırabileceğiz. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7728 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, exynos 2200 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim