Anlık Bildirim

F1 Rusya GP iptal edildi: Türkiye takvime girebilir

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle F1 Rusya GP'nin iptal edilmesine karar verildi. Rusya GP'nin iptal edilmesiyle birlikte Türkiye GP için fırsat doğdu.             

F1 Rusya GP iptal edildi: Türkiye takvime girebilir Tam Boyutta Gör

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi nedeniyle Rusya’da yapılacak Şampiyonlar Ligi finalinin iptal edilmesinin ardından şimdi de F1 Rusya GP iptal edildi. Formula 1 resmi hesabından yapılan duyuruya göre “şu anki şartlarda” Rusya’da Formula 1 yarışı yapılamayacak. 2022 takvimine göre 25 Eylül 2022’de Rusya GP düzenlenecekti.

Formula 1 takvimi, iki senedir Covid-19 nedeniyle sık sık değişikliğe uğradı. Takvimden çıkarılan ülkeler yerine iki sene üst üste Türkiye GP eklendi. Bu sene aşılama çalışmaları arttığı için Covid-19 kaynaklı herhangi bir iptalin olması beklenmiyordu ancak Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ilk iptal geldi. Bu iptal kararının ardından Rusya’nın yerine ilk aday olarak Türkiye GP düşünülüyor. Türkiye’nin lojistik açıdan Rusya’ya yakın konumda olması ve iki sene üst üste başarılı şekilde ev sahipliği yapması nedeniyle 25 Eylül 2022’de Rusya GP yerine Türkiye GP görebiliriz.

Bilet sayfasında yanlışlıkla Türkiye GP listelenmişti

F1 Rusya GP iptal edildi: Türkiye takvime girebilir Tam Boyutta Gör

İki gün önce Formula 1’in resmi bilet satış sitesinde Rusya GP kaldırılmış ve Türkiye GP için bilet satış sayfası açıldığı görülmüştü. Kısa sürede bu hata fark edilmiş ve Türkiye GP kaldırılmıştı. Takvime Türkiye GP'nin eklenmesiyle ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Rusya GP’nin iptal edilmesi hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Formula 1, insanları bir araya getirmek ve ulusları bir araya getirmek için pozitif bir vizyonla dünyanın dört bir yanında düzenleniyor. Ukrayna'daki şok gelişmeleri üzüntüyle izliyoruz. Yaşanan olaylara hızlı ve barışçıl bir çözüm bulunmasını ümit ediyoruz. Geçtiğimiz Perşembe akşamı Formula 1, FIA ve takım yetkilileri ile toplantı yaparak konu hakkında ilgili tüm paydaşların görüşlerini aldık. Mevcut koşullarda Rusya Grand Prix'sini düzenlemenin imkansız olduğu sonucuna vardık."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2377 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, Türkiye Haberleri ve
3 etiket daha f1 Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim