Anlık Bildirim

iOS 16 ile Face ID artık yatay da kullanılabiliyor

iOS 16 güncellemesi ile birlikte pek bahsi geçmeyen bir özellik Face ID taramasının yatay olarak da kullanılabilmesi oldu. Böylece önemli bir kullanım kolaylığı sağlandı. 

iOS 16 Tam Boyutta Gör

Uzun oyun sürelerinden veya film seanslarından sonra yatay pozisyondaki iPhone modeliniz uykuya daldığında tekrar Face ID ile uyandırmak sorun olabiliyor. Özellikle dikey konuma getirmek işin zahmetli kısmı.

iOS 16 ile yatay Face ID

Bir süredir iPad modelleri ile dikey veya yatay şekilde Face ID kullanımı mümkündü ancak Apple bunu iPhone modellerine sunmamıştı. iOS 16 güncellemesi ile birlikte artık bu fark da kapanmış oldu.

iOS 16 geliştirici beta sürümünde katılımcılar yatay modda da Face ID özelliğinin kullanılabildiğini belirtiyor. Bununla birlikte yatay modda Face ID sadece belirli iPhone modelleri için geçerli.

Ön izleme sayfasında Apple hangi modellerin tam olarak yatay modu kullacağını açıklamamış. Maske takılı iken Face ID kullanımı özelliğinde olduğu gibi iPhone 12 ve sonrası için olduğunu söyleyenler mevcut ancak iPhone 13 serisinden de başlayabilir. Beta sürümü yayıldıkça bu da netlik kazanacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4400 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 16, uygulama haber ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim