Anlık Bildirim

Facebook aşı dezenformasyonu hakkındaki politikalarını genişletiyor

Popüler sosyal medya platformu Facebook, BioNTech aşısının 5-11 yaş arası kullanımına FDA tarafından onay verilmesinin ardından aşı politikalarını genişlettiğini duyurdu.

Aşı dezenformasyonu Facebook’ta yıllardır bulunan bir sorun. COVID-19 pandemisinin ortaya çıkmasıyla da bu sorun oldukça büyümüştü. Şirket, bu sebeple geçtiğimiz aylarda aşılar hakkında yanlış bilgilendirmeler için yeni politikalar uygulamaya başladığını duyurmuştu.

Yapılan yeni açıklamalara göre bu politikalar genişliyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde ABD İlaç ve Gıda Dairesi (FDA), Pfizer/ BioNTech COVID-19 aşısının 5-11 yaş arası çocuklarda kullanımına onay verdiğini duyurmuştu. Facebook da bu karara uygun olarak yeni kararlar aldı.

Aşılar hakkında 'hatırlatıcılar' gönderilecek

Açıklamalara göre önümüzdeki haftalarda ABD’deki kullanıcılara, COVID-19 aşısının artık çocuklara uygun olduğunu söyleyecek olan İngilizce ve İspanyolca bildirimler gönderilecek. Bu ‘hatırlatıcılar’ kullanıcıların en yakın aşı merkezini bulamalarına yardımcı olarak.

Daha da önemlisi ise politikaların genişlemesiyle COVID-19 aşısının çocuklarda test edilmediğini, çocuklara zarar verdiğini söyleyen yanlış bilgilendirmeler engellenecek. COVID-19 aşısının çocukları öldüreceğini, hiçbir işe yaramadığını söyleyen tüm içerikler platformlardan kaldırılacak.

Aşı olan bir çocuk Tam Boyutta Gör

20 milyondan fazla içerik kaldırıldı

Facebook aşılar hakkında dezenformasyona karşı mücadelesini ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve diğer sağlık yetkilileri ile ortaklaşa devam eden bir mücadele olarak tanımladı. Ortaya atılan tüm yanlış iddiaları engelleyeceğini ve önümüzdeki zamanlarda alınan kararlara göre de politikalarını genişletebileceğini belirtti. Buna ek olarak ‘Meta’ ana şirketi altında hizmet veren dev şirket, şu ana kadar 20 milyondan fazla içeriği kaldırdığını ve 3.000’den fazla hesaba, gruba ve sayfaya yasak getirdiğini söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim