Bugün sayısız uygulamada Facebook veya Twitter gibi platformlardaki verilerinizi giriş amaçlı kullanabiliyorsunuz. Bununla birlikte bazı uygulamalar bu verilerinize göz dikebiliyor. Google bunlardan 25 tanesini tespit etti.
İlginizi Çekebilir
Facebook verilerini çalıyor
Google bilindiği üzere gerek uygulamaların mağazaya yüklenme süreci, gerekse indirme ve kurma süreçlerinde sıkı bir takip yürütüyor. Hem cihaz tarafında hem de sunucu tarafında sürekli bir tarama yapılıyor.
Ayrıca Bkz. "Peak’s Edge strateji ve bulmacayı bir araya getiriyor"
Bu kadar tedbire rağmen kötü niyetli uygulamalar bir şekilde kaçınmayı başarıyor. Google bu hafta Facebook verilerine izinsiz erişim sağlamaya çalışan toplam 25 uygulamayı Play mağazasından kaldırdı.
Pek çok farklı kategoride yer alan bu uygulamalar açıklamalarda anlattığı fonksiyonu sunmuyor ve oltalama yöntemiyle kullanıcının verilerini çalmaya çalışıyor. Oltalama için uygulama bünyesinde zararlı kodlar da tespit edilmiş. İşin kötü tarafı ise bu uygulamaların bazılarının bir yıldan fazla bir süredir kullanımda olması.
https://wccftech.com/google-removes-25-apps-from-play-store-that-were-phishing-facebook-credentials/ Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:



Evcil hayvanların yerini almaya aday yapay zekaya sahip tüylü robot

taş devrinde mi jetgilllerdemi hatırlamıyorum ama evcil hayvanlarının yerini alan robotlar vardı sanırım
Unutanlar için: Facebook–Cambridge Analytica veri ihlali, Cambridge Analytica'nın 2014 yılında toplamaya başladığı yaklaşık 50 milyon Facebook kullanıcısının kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerinin toplandığı bir veri ihlalidir.