Anlık Bildirim

Facebook haberleri yapay zeka ile özetleyecek

Facebook TL; DR adıyla geliştirilen yapay zeka motoru haberleri en iyi şekilde öğrenerek anlamlı özetler oluşturmayı amaçlıyor. Böylece okuyucular kısaca özetlere bakabilecek.

Facebook haberleri yapay zeka ile özetleyecek Tam Boyutta Gör

Yıllardır haber konusunda önemli bir paylaşım platformu haline gelmek için çalışan Facebook; bir süre önce Haberler adıyla yeni bir sekme hayata geçirmişti. Şimdi ise bu haberleri özetlemeyi amaçlıyor.

Yapay zeka özetleyecek

Firmaya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre TL; DR (Too Long; Didn’t Read) adıyla geliştirilen yapay zeka yazılımı; haberleri özet haline getiriyor ve bu sayede zamandan tasarruf ediliyor.

İlk olarak firma içi bir toplantıda sunumu yapılan yazılım ayrıca sesli olarak özeti okuma ve sorulan sorulara cevap verebilecek bir akıllı asistan özellikleri ile de desteklenecek. Buna benzer bir yazılım AutoTLDR adıyla Reddit üzerinde de yer alıyor.

Geliştirilmeye devam eden yazılımın haberlerde ilgisiz kelime öbeklerini alarak özete eklemesinin de önüne geçilecek. Özellikle uzun haberleri okumak istemeyen kullanıcılar için özetler biraz daha ilgi çekici olabilecek.

Diğer taraftan dezenformasyon konusunda Facebook’un başarısız geçmişi yapay zeka özetleri konusunda da soru işaretleri oluşturuyor. Güvenilir olmayan kaynaklardan alınan özetlerin daha fazla yayılması sıkıntıları da arttıracaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim