Anlık Bildirim

Facebook Messenger, uçtan uca şifreli sohbetlere yeni özellikler getiriyor

Facebook Messenger, isteğe bağlı sunulan uçtan uca şifreli sohbetler için yeni özellikler ekliyor. Artık kaybolan mesajlarda biri ekran görüntüsü aldığında kullanıcıya bildirim gönderilecek.

Facebook Messenger'a yeni uçtan uca şifreleme özellikleri geldi Tam Boyutta Gör

Facebook, 2016 yılında Messenger'a uçtan uca şifrelemeyi getirdi ancak özellik hala varsayılan olarak aktif değil bu yüzden özelliğin menüden açılması gerekiyor. Uçtan uca şifreleme aktif edildiğinde kullanıcılar, bazı sohbet özelliklerinden yararlanamıyordu ancak bu durum değişiyor. Meta, Facebook Messenger'ın uçtan uca şifreli sohbetlerde ve aramalarda daha fazla özelliğe sahip olacağını duyurdu.

Messenger, uçtan uca şifrelemede yeni özelliklere kavuştu

Messenger'da sesli ve görüntülü aramalar dahil olmak üzere grup sohbetleri için uçtan uca şifreleme tüm kullanıcılara sunuldu. Şirket özelliği: "Artık arkadaşlarınız ve ailenizle özel ve güvenli bir şekilde bağlantı kurmayı seçebilirsiniz." ifadeleriyle duyurdu.

Facebook Messenger'a yeni uçtan uca şifreleme özellikleri geldi Tam Boyutta Gör

Sunulan diğer özellikler arasında kaybolan mesajlarda birisi ekran görüntüsü aldığında kullanıcıya bildirim gönderilmesi yer alıyor. Ayrıca uçtan uca şifreli mesajlarda GIF'ler ve çıkartmalar artık kullanılabilecek.

Şirket, bir mesaja dokunup basılı tutarak açılan seçenekler sayesinde bir mesaja tepki vermeyi de desteklediklerini duyurdu. Kullanıcılar, uçtan uca şifreli sohbetlerdeki belirli mesajları, üzerinde basılı tutarak veya kaydırarak yanıtlayabilecek.

Messenger'da bire bir veya grup sohbetlerinde başkalarının bir mesajı ne zaman yazdığını gösterecek yazma göstergeleri de mevcut olacak. Bir mesajın başkalarıyla da paylaşılabilmesi için Mesaj İletme özelliği geliyor. Bu sayede bir mesaj, mesaja uzun süre bası tutunca ortaya çıkan 'İleri' düğmesi üzerinden bir veya daha fazla kişi veya grupla paylaşılabilecek.

Facebook Messenger'a yeni uçtan uca şifreleme özellikleri geldi Tam Boyutta Gör

Herhangi bir medyanın üzerine basılı tutulduğunda o medya kaydedilebilecek. Kullanıcılar, galerisinden bir fotoğraf veya video gönderirken o medyayı düzenleyebileceği yeni seçenekler sunulacak.

Meta, Messenger'da uçtan uca şifreli sohbetler için getirdiği bu özelliklerle beraber normal sohbetlerdeki deneyimin burada da sağlanabilmesini amaçlıyor. Varsayılan olarak uçtan uca şifrelemenin 2023 yılında Facebook Messenger'da sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim