Anlık Bildirim

Facebook Reels yaygın kullanıma sunuldu

Sosyal medya platformu, Facebook Reels'in 150'den fazla ülkede kullanıma sunulduğunu duyurdu. Şirket ayrıca içerik oluşturucular için para kazanma yollarını açıkladı.

Facebook Reels yaygın kullanıma sunuldu

Facebook, kısa biçimli video özelliği olan Facebook Reels'i tüm kullanıcılarına sunduğunu duyurdu. Platform, TikTok'la rekabette önemli gördüğü yeni hamlesini ayrıca uygulamanın birçok yerinde kullanılabilir yapıyor. Şirket ayrıca içerik oluşturucuların Reels'lerden para kazanabilmesinin yeni yollarını da açıkladı.

Facebook Reels, uygulamanın her yerinde

Facebook Reels uygulamada dört farklı yerde görüntülenecek. Öncelikle herkese açık Reels'ler Hikaye'de paylaşılabilecek ve mevcut genel hikayelerden Reels oluşturulabilecek. Reels'ler Watch sekmesinden de doğrudan izlenebilecek. Facebook ayrıca Ana Sayfa akışının en üstüne bir Reels etiketi ekleyecek ve son olarak akışta önerilen Reels videolarına yer verilecek.

Facebook Reels yaygın kullanıma sunuldu

İçerik oluşturucular, Facebook Reels'te Remix özelliğiyle herkese açık olarak paylaşılan bir videonun yanında kendi videosunu oluşturabilecek. 60 saniyeye kadar video paylaşımına izin veren Facebook Reels aynı zamanda tamamlanmayan videoların Kaydet düğmesinin altındaki Taslak Olarak Kaydet seçeneğiyle sonrasında yeniden düzenlenmesine izin veriyor. Ayrıca önümüzdeki aylarda uzun biçimli video kaydeden içerik oluşturuculara video düzenlemeleri için Kırpma özelliği sunulacak.

Facebook, içerik oluşturuculara Reels'i cazip kılmak için yeni para kazanma yöntemleri geliştiriyor. Reels Play bonus programıyla içerik oluşturucular, görüntülenme üzerinden kazanç sağlayacak. Ayrıca yayın içi reklamlarla kazanç sağlanacakken izleyicilerin hediye alarak içerik oluşturucuların para kazanmasına dayalı Stars programı test edilmeye başlanacak.

Facebook Reels'in yaygın kullanıma sunulmasıyla platform, özellikle genç kullanıcılar için daha fazla tercih edilmeyi planlıyor. Şirketin bu konuda ne kadar başarılı olabileceği gelecek günlerde belli olacak.

Kaynakça https://www.engadget.com/facebook-is-pushing-reels-into-nearly-every-part-of-its-app-170028977.html https://about.fb.com/news/2022/02/launching-facebook-reels-globally/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim