Anlık Bildirim

Facebook ve Instagram Avrupa’dan çekilebilir

Facebook ve Instagram sosyal medya platformları eğer kişisel verilerin paylaşımının engellenmesi düzenlemesi hayata geçirilirse Avrupa’dan çekilmeyi düşünüyor.  

Facebook Tam Boyutta Gör

Bugüne kadar varlığını reklama borçlu olan internet devleri, reklamcılığın temel dayanağı olan kişisel verilere erişim kesilmeye başlayınca sıkıntıya girdi. Ülkemizde ve Avrupa’da yürürlüğe giren kişisel veri kanunları iş yapmayı zorlaştırıyor.

Facebook ve Instagram’dan Avrupa’ya tehdit

Bir dönem PayPal olayında gördüğümüz gibi ülkelerin vatandaşlarına ait kişisel verileri kendi sınırları içerisinde tutması bir adım ileriye gitmiş durumda. Ülkeler artık bu verilerin deniz aşırı ülkelerdeki genel merkezler ile paylaşılmasını da istemiyor. 

Haliyle Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarının adeta nefes borusu olarak görülen ABD ile verilerin paylaşılması bu nedenle kesintiye uğruyor. Mark Zuckerberg eğer süreç devam ederse Meta olarak Avrupa’dan çekilebileceklerini ABD Menkul Kıymetler Komisyonuna bildirdi. 

Meta haricinde Google, Microsoft ve Aazon gibi devler de paylaşım merkezi ABD’de olduğu için düzenlemelerden oldukça rahatsız. Bu bakımdan düzenleme konusu uzun süre tartışma götürecek gibi duruyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5752 kez okundu.
35 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, instagram ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim