Anlık Bildirim

Facebook’un Bitcoin aldığı iddialarının doğru olmadığı ortaya çıktı

Sosyal medya devi Facebook'un mali raporunu açıklamasıyla birlikte şirketin Bitcoin satın aldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı.

Facebook’un Bitcoin aldığı iddialarının doğru olmadığı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Sosyal medya devi Facebook hakkında bir süredir Bitcoin aldığına dair iddialar dolaşıyordu. Hatta bu doğrulanmamış söylenti, 28 Nisan'da Fox Business'a bile kendine yer buldu. 

Fakat dün akşam saatlerinde kazanç beklentilerinin açıklandığı sırada Facebook, kripto para topluluğunun heyecanla beklediği Bitcoin (BTC) satın alımını konusunda herhangi bir detay paylaşmadı ve bu iddiaların doğru olmadığı anlaşıldı. Bu şimdilik şirketin Bitcoin’e yatırım yapmadığı veya kamuoyuna Bitcoin ve kripto para odaklı bilgilerini vermek konusunda başka planları olduğunu gösteriyor.

İleride Facebook tarafından bir Bitcoin satın alımı gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilemiyoruz ama şu anda halihazırda Facebook kendi stablecoin’i (Diem) üzerine çalışmalarını yürütüyor. Facebook ile birlikte birçok şirket ve ülke kendi dijital parası üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Şirketlerin kripto paralar konusunda hazırlık yaptıkları bariz. Bununla birlikte birçok şirket rezervinde artık Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara yer vermeye başlamış durumda. Tesla ve MicroStrategy gibi büyük şirketler, kripto paraların genel kabulu konusunda çok büyük rol üstleniyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim