Anlık Bildirim

Modüler telefon Fairphone 4 5G satışa çıktı

Fairphone 4 5G adındaki akıllı telefon modeli ana kart ve yongalar hariç diğer parçaları kendiniz değiştirebileceğiniz modüler bir tasarım ile birlikte geliyor.

Fairphone 4 5G neler sunuyor? Tam Boyutta Gör

Genelde akıllı telefonlarda garanti süreleri 2 yıl ile sınırlı ve bu süreden sonra ortaya çıkacak arızalarda ücretli teknik servis almak gerekiyor. Haliyle tüketici de 2 veya 3 yıldan sonra telefonunu değiştirme eğilimine giriyor. 

Fairphone 4 5G neler sunuyor?

Akıllı telefon dünyasında çarkları döndüren eğilimin bu olduğu biliniyor ve üreticiler de bu eğilimin devamı için stratejiler geliştiriyor. Haliyle çok uzun süre telefon kullanmaya çok sıcak bakılmıyor. Ne var ki iPhone yavaşlatma davasında olduğu gibi tüketicilerin de buna karşı çeşitli tepkileri oluşuyor. 

Hollandalı Fairphone firması bu noktadan hareketle kullanıcının kendisinin tamir edebileceği ve bu sayede uzun yıllar kullanabileceği bir telefon projesi geliştirdi. Fairphone telefon projesi bu yıl dördüncü nesli ile tüketicinin karşısına çıktı. 

Fairphone 4 mümkün olan en fazla bileşenin kullanıcı tarafından kolaylıkla değiştirilebilmesini sağlıyor. Batarya, ekran, arka kamera, ön kamera, hoparlör, ahize gibi pek çok parça değiştirilebilir yapıda hazırlanmış. Kullanıcı herhangi bir arızada parçanın siparişini verip bir tornavida ile değişimini yapabiliyor. Elbette burada ana kart değiştirilebilir yapıda değil. 

Fairphone 4 5G modeli en az 5 yıl boyunca telefonun sizi idare etmesini amaçlıyor. Yine garantisi de 5 yıl olarak belirlenmiş. Bu bakımdan 2027 yılına kadar yedek parçalar satışa devam edecek. Diğer taraftan donanım açısından da kullanıcıları üzmüyor. 

Fairphone 4 5G modüler akıllı telefon

Fairphone 4 5G özellikleri ve fiyatı

  • Ekran: 6.3 inç FHD+, Gorilla Glass 5 
  • İşlemci: Snapdragon 750G
  • RAM: 6GB/8GB
  • Depolama: 128GB/256GB
  • Arka kamera: 48MP OIS+48MP+3D ToF
  • Ön kamera: 25MP
  • Batarya: 3950mAh, 
  • Fiyat: 579 Avro - 649 Avro
     
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim