Anlık Bildirim

Finlandiya’da vizonlar da aşılanacak

Finlandiyalı yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre bir gelincik türü olan vizonlara da Covid-19 aşısı yapılacak. Ülke, bu uygulamayı yapan ilk AB ülkesi olarak kayıtlara geçecek.

Finlandiya Kürk Hayvanları Yetiştiricileri Derneği (FIFUR) tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre Finlandiya, sansargiller ailesinden bir gelincik türü olan vizonlara Covid-19 aşısı uygulayan ilk Avrupa Birliği ülkesi olacak.

Vizon Tam Boyutta Gör

Yetkililer aşılama kararının, Hollanda ve Danimarka’da vizonların insanlara Covid-19 bulaştırdığının öğrenilmesinden sonra verildiğini açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda Hollanda ve Danimarka’da bulunan vizonlarda Covid-19 vakaları görülmüştü. Bunun ardından da bu ülkelerde bulunan milyonlarca vizon itlaf edilmişti. Finlandiya da böyle bir durumun yaşanmaması için bu tarz bir uygulamaya gittiğini belirtti.

Vizonlar Tam Boyutta Gör

“FurcoVac”

Finlandiya’da Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan ve veterinerlik faaliyetlerini denetleyen Finlandiya Gıda Kurumu, FIFUR ve Helsinki Üniversitesi’nden bilim insanlarının ortak çalışması ile vizonlar için üretilen Covid-19 aşısına “şartlı kullanım izni” verdi. “FurcoVac” ismi verilen ve FIFUR tarafından finanse edilen aşı, geçtiğimiz sonbahardan beri geliştiriliyordu.

FIFUR CEO’su Marja Tiura da bu uygulamanın Avrupa Birliği ülkeleri arasında bir ilk olduğunu belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim