Anlık Bildirim

Firefly Aerospace roketi fırlatıldıktan bir süre sonra patladı

Amerika Birleşik Devletleri merkezli uzay şirketi Firefly Aerospace’in Alpha roketi, geçtiğimiz perşembe günü yapılan fırlatıştan kısa bir süre sonra infilak etti.

Austin, Texas merkezli uzay şirketi Firefly Aerospace’in ilk yörünge görevi için fırlatmayı planladığı Alpha roketi, perşembe günü yapılan fırlatıştan kısa bir süre sonra infilak etti.

95 fit (28.95 metre) yüksekliğindeki roket, Kaliforniya’da bulunan Vandenberg Uzay Üssü’nden 2 Eylül günü saat 21.59’da ayrıldı. Alfa roketi, kalkıştan yaklaşık iki buçuk dakika sonra ise şu an için bilinmeyen bir sebepten dolayı patladı.

Firefly Aerospace tarafından yapılan açıklamalarda, “Alpha, ilk etap tırmanışı sırasında bir anormallik yaşadı ve infilak etti. Daha fazla bilgi topladığımızda ek ayrıntıları paylaşacağız” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca şirket, yaşanan patlamaya rağmen gayet iyimser bir tavır takındı: “Hedeflerimize şu an için ulaşamadık ancak birçok önemli veri elde ettik. Bunlar da bize gelecekteki görevlerimiz için yardım edecektir.” Şimdi mühendisler, patlamaya neyin sebep anlamak olduğunu daha iyi anlamak için uçuş sistemlerini araştırıyor.

Firefly Aerospace roketi fırlatıldıktan bir süre sonra patladı Tam Boyutta Gör

Ek olarak, roketin yeterince hız kazanamadığı ve yolundan sapmaması için bilerek patlamanın tetiklendiği de iddia edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim