Anlık Bildirim

Bir devrin sonu mu geliyor? Firefox, son üç yılda 46 milyon kullanıcı kaybetti

Bir dönemin en popüler internet tarayıcılarından biri olan Mozilla Firefox, şirektin kendi yayınladığı yeni bir rapora göre son üç yılda 46 milyon kullanıcısını kaybetti.

Bir zamanlar oldukça popüler olan ve birçok insan tarafından kullanan tarayıcı Mozilla Firefox, şirketin kendi yayınladığı bir Kamu Verileri Raporu’na göre son yıllarda kullanıcı sayısında çok ciddi bir düşüş yaşadı.

Firefox, son üç yılda 46 milyon kullanıcı kaybetti

Mozilla Firefox, internet tarayıcılarındaki tekelliği bozmak ve kullanıcılara daha fazla seçenek sunmak için 2002 yılında sahneye çıkmıştı. Bir süre boyunca da internet kullanıcıları için oldukça popüler bir tarayıcıydı.

Ancak gelen son haberlere göre Firefox, 2018’den bu yana 46 milyon civarlarında kullanıcı kaybetti. 2018’de 244 milyon olan kullanıcı sayısı 2021’de 198 milyona geriledi. Buradan ayrılan kullanıcıların ise Google Chrome, Microsoft Edge gibi tarayıcılara geçtiği ifade edildi. Bu gidişatın da Firefox’un geleceğini tehdit edebileceği düşünülüyor.

Firefox, son üç yılda 46 milyon kullanıcı kaybetti Tam Boyutta Gör

Bu kadar kullanıcının kaybedilmesine sebep olarak; şikayetlere rağmen hataların düzeltilmemesi, güncelleme getirilmemesi, performans düşüklüğü ve kafa karıştırıcı bir arayüz değişikliği yapmaları gösterildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11216 kez okundu.
108 kişi, toplam 116 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mozilla firefox, tarayıcı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim