Anlık Bildirim

Ford CEO'su: İşçilerin istediği zam şirketi iflas ettirir

Amerikan otomotiv devi Ford'un CEO'su Jim Farley, sendikanın istediği zam talebinin şirketi iflas ettirebileceğini söyledi ve henüz ortak bir noktada buluşulamadığını açıkladı.
Ford CEO'su: İşçilerin istediği zam şirketi iflas ettirir Tam Boyutta Gör
Ford Motor İcra Kurulu Başkanı Jim Farley yaptığı açıklamada Birleşik Otomobil İşçileri sendikasının ücretleri %40 oranında artırma, çalışma sürelerini kısaltma ve yeni emeklilik hakları ekleme önerisinin şirketi iflas ettirebileceğini söyledi.

Ford'un iflas başvurusunda bulunmayan tek eski Amerikan markası olduğu düşünüldüğünde bu son derece cesur bir açıklama. CNBC'ye konuşan Farley, UAW ile otomobil üreticileri arasında devam eden görüşmelere ilişkin tutumunu ortaya koydu. "Herkes bir odaya kapanıp son pazarlığı yaptığımızı hayal ediyor ve biz de bunu çok isterdik... ama ortada hiçbir şey yok. Shawn Fain ve UAW'den hiçbir karşı teklif almadık." dedi.

Zam taleplerini kabul etseydik çoktan iflas etmiştik

Farley, UAW'nin teklifi için "İşçilerimizi desteklemektense iflası seçmemizi istiyorlar." ifadelerini kullandı. Ford Ceo'su ayrıca UAW'nin önerisi 2019'dan beri yürürlükte olsaydı, şirketin dört yılda yaklaşık 30 milyar dolar kâr etmek yerine, yaklaşık 15 milyar dolar kaybedeceğini ve şimdiye kadar iflas etmiş olacağını söyledi.

Ford CEO'su: İşçilerin istediği zam şirketi iflas ettirir Tam Boyutta Gör
Tüm bu yaşananların ardından da UAW sendikası General Motors, Ford ve Stellantis dahil olmak üzere ABD'nin önde gelen otomobil üreticilerinin fabrikalarında greve gitti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21189 kez okundu.
22 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford, iflas ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim