Anlık Bildirim

Ford Fiesta devri kapanıyor: Üretimi önümüzdeki hafta sona erecek

Ford Fiesta'nın üretimine bir hafta sonra son verilecek. Talep düşüklüğü ve elektrifikasyon trendine kurban giden ikonik hatchback, ilk neslinden tam 47 yıl sonra üretim bandına veda ediyor.
Ford Fiesta devri kapanıyor: Üretimi önümüzdeki hafta sona erecek Tam Boyutta Gör
Ford geçen yıl Fiesta'yı emekliye ayırma kararı almıştı. Aracın üretimden kaldırılacağı tarih de belli oldu. Almanya'nın Köln şehrindeki fabrikada üretilen ikonik hatchback, 7 Temmuz'da montaj hattına veda edecek. Üretim bandından inen son iki Fiesta şirketin müzesinde kalacak.

Son yıllarda Avrupa'da geleneksel içten yanmalı motorlara sahip kompakt otomobillere yönelik talep hızla düşüyor. Ford Fiesta'nın üretimine son verilme kararının temel nedeni de bu. Şirket Köln fabrikasında yeni Ford Explorer elektrikli SUV modelinin üretimine yer açmak için böyle bir karar almak zorunda kaldığını söylüyor.

Ford Fiesta devri kapanıyor: Üretimi önümüzdeki hafta sona erecek Tam Boyutta Gör

Ford Fiesta macerası 1976'da başladı

Ford Fiesta, 1976 yılında yani bundan tam 47 yıl önce Amerikalı otomobil üreticisinin model yelpazesine dahil oldu. Dünya genelinde 22 milyondan fazla üretildi ve birçok ülkede satıldı. Fiesta, markanın üretimi durdurulan en son uzun soluklu modeli olarak kayıtlara geçti.

Ford'un değişen pazar koşullarına uyum sağlamak için son birkaç yıl içinde Mondeo de dahil olmak üzere birçok modelini üretimden kaldırdığını hatırlatalım. Focus'un üretimini 2025 yılında sona erdirmeye hazırlanan şirket SUV ve crossover araçlara ağırlık verecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4282 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford, üretim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim