Anlık Bildirim

Fransa’da aşı olmayan 3.000 sağlık çalışanı açığa alındı

Çarşamba günü yürürlüğe giren yeni bir kuralla ülkedeki sağlık personelleri için aşı olmayı zorunlu hâle getirdi. Bu kararın ardından aşı olmayan 3.000 sağlık çalışanı açığa alındı.

15 Eylül Çarşamba günü yürürlüğe giren yeni bir kural, ülkede bulunan 2.7 milyon sağlık, bakımevi ve itfaiye personeli için aşı olmayı zorunlu hâle getirdi. Bu kararın yürürlüğe girmesinin ardından da ülkede aşı olmayan 3.000 sağlık çalışanının açığa alındığı duyuruldu.

Fransa’da aşı olmayan 3.000 sağlık çalışanı açığa alındı Tam Boyutta Gör

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Vêran bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, açığa alınmaların çoğunun “geçici” olduğunu ifade etti: “Açığa alınmaların çoğu geçici. Artık çoğu sağlık çalışanı aşı olmayı kabul ediyor ve aşı zorunluluğunun gerçek olduğunu görüyorlar.”

Yetkililere göre yürürlüğe giren yeni kural sağlık sektöründeki tüm doktorlar, hemşireler, ofis personelleri ve gönüllüler için geçerli olacak.

Başkan Emmanuel Macron da çalışanlara ilk olarak 12 Temmuz’da bu kural değişikliğini duyurmuş, 15 Eylül’e kadar herkesin en az bir doz aşı yaptırmaları veya işten ayrılmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Bu açıklamalardan sonra aşı randevu sistemi aşırı yoğunluktan dolayı çökmüş ve sorunlar yaşanmıştı.

Sağlık hizmetlerinde aksama korkusu ülkeyi sardı

BBC’ye göre kararın yürürlüğe girmesinden sonra aşı olmayı reddeden insan sayısı ise azımsanamayacak kadar fazla, bu yüzden de sağlık hizmetlerinde aksama korkusu vatandaşları sarmış durumda.

Nice'de hastanede bulunan protestocular Tam Boyutta Gör

Örneğin, Fransa’nın güneyindeki Nice’de sadece bir hastanede yaklaşık 450 çalışan görevden uzaklaştırıldı. Bu durum da bina dışında protestoların oluşmasına yol açtı.

AFP haber ajansının bildirdiğine göre de güneydeki başka bir şehir olan Montelimar’da aşılı anestezi uzmanı kıtlığı nedeniyle acil olmayan birçok ameliyat iptal edilmeye başlandı. Acil serviste çalışan bir doktor da durumla ilgili, “Bu insanların yerine birini bulana kadar onları işte tutmalıyız.”

Sağlık bakanı ise gelen bu haberin ardından sağlık hizmetlerinde sürekliliğin ve bakımın sağlandığını ve aksilik yaşanmadığını belirtti.

Fransa, bu tarz bir kararı veren tek ülke değil. İtalya da 15 Ekim’den itibaren tüm çalışanlar için aşı zorunluluğunu getirecek. Yunanistan ve ABD de hükümet çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmeyi planladığını açıklamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim