Anlık Bildirim

DDR5 belleklerde hız rekorları ardı ardına geliyor

DDR5 belleklerde hız aşırtma mücadelesine üst perdeden giriş yapan Tayvanlı G.SKILL mevcut hız rekorunu daha da yukarı taşıdı. Rekabetin giderek ısınması bekleniyor. 

G.SKILL Trident Z DDR5 Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz haftalarda ADATA XPG oyuncu markasının DDR5 belleklerle kırdığı hız rekorlarının ardından G.SKILL sahneye çıktı. Tayvanlı performans uzmanı, hız aşırtmada çıtayı çok daha yukarıya çıkardı. 

G.SKILL yeni rekoru kırdı

DDR5 belleklerde daha önce ADATA tarafından XPG DDR5 bellekler kullanılarak önce 4800MT/s, sonra da 8118MT/s hızlarına aşırtılmıştı. Tam ulaşılması zor bir rekor derken Tayvanlı G.SKILL sahneye çıktı. 

Intel Core i7-12700KF işlemci, Trident Z DDR5-4800 RAM bellek ve ASUS ROG Maximus Z690 APEX anakart ile yapılan testlerde sıvı nitrojen kullanılarak sistem sıfırın altında tutuldu. Bu süreçte 8704MT/s seviyelerine ulaşıldı. Yani yüzde 10 civarında bir iyileşme sağlandı. 

Elbette üreticiler burada durmayacak. DDR5 teknolojisinin sunduğu avantajlar ile enerji verimliliğinin yanında performans tarafında da önemli gelişmeler bekleniyor. Bu bakımdan şu anda ulaşılan rekorların standart hızlar olarak yakın zamanda sistemlerimize geleceğini söylemek yanlış olmaz. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim