Anlık Bildirim

Galaxy S25 serisinden ilk bilgiler paylaşıldı: Kullanıcıları üzebilir

2025 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Samsung Galaxy S25 serisinden ilk bilgiler paylaşılmaya başladı. Galaxy S25, S25 Plus ve S25 Ultra, Exynos'a geri dönecek.
Galaxy S25 serisinden ilk detaylar sızdı: Kullanıcıları üzebilir Tam Boyutta Gör
Samsung Galaxy S24 ve S24 Ultra modelleri, bildiğiniz gibi halen gündemde. Ancak şimdiden Galaxy S25 modellerinin nasıl olacağı konuşulmaya başlandı. Bunlardan en merak edileni ise cihazlara güç verecek platform diyebiliriz. Geçtiğimiz saatlerde ise, 2025 yılında lanse edilecek Galaxy telefonlar hakkında önemli bir sızıntı paylaşılıdı. Galaxy S25 serisi, yalnızca Exynos 2500'den güç alabilir.

Galaxy S25 ve S25 Plus ve S25 Ultra Exynos'a dönüyor

Bildiğiniz gibi Samsung, Şubat 2023'te tanıtılan Galaxy S23 modellerinde yalnızca Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy işlemciye yer verdi. Şirketin mevcut amiral gemisi Galaxy S24 ve S24 Plus ise, satıldığı bölgeye göre Snapdragon ve Exynos kurulumundan güç alıyor. Öte yandan Galaxy S24 Ultra, Snapdragon işlemci ile gelen tek model konumunda.

Bunun nedeni ise, Samsung ve Qualcomm'un Snapdragon yonga setlerinin kullanımı konusunda çok yıllı bir ortaklığa sahip olması. Dolayısıyla Samsung'un önümüzdeki yıllarda Snapdragon işlemcileri koruması muhtemel. Ancak bu karar, yalnızca Galaxy Z serisi ile sınırlı olabilir. Yeni bir rapora göre Galaxy S25 serisi, Snapdragon ve Exynos kombinasyonu yerine yalnızca Exynos 2500 platformundan güç alacak.

  • Galaxy Z telefonlar - Yalnızca Snapdragon
  • Galaxy S telefonlar - Yalnızca Exynos
  • Galaxy A telefonlar - Mediatek ve Exynos

Öte yandan Galaxy A serisi cihazların ise, 2025 yılında MediaTek ve Exynos işlemcilerden destek alacağı belirtiliyor. Elbette bunun doğrulanması için henüz çok erken. Ancak Exynos 2400'ün Snapdragon 8 Gen 3'e yaklaştığını düşünürsek, kararın şaşırtıcı olmayacağını belirtelim. Ayrıca Samsung Foundy'nin 2. nesil 3nm SF3 Exynos çiplerinin üretimi için denemelere başladığı söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24081 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung galaxy s25, samsung exynos 2500 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim