Anlık Bildirim

Galaxy Z Flip'in ekranında ultra ince cam yerine plastik kullanıldığı ortaya çıktı

Yaptığı dayanıklılık testleri ile adından söz ettiren JerryRigEverything adlı Youtube kanalı Galaxy Z Flip'i test etti ve cihazın söylendiği gibi ultra ince cam ile gelmediğini gösterdi.

Galaxy Z Flip'in ekranında ultra ince cam yerine plastik kullanıldığı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Samsung'un geçtiğimiz hafta yaptığı lansman etkinliğiyle tanıttığı yeni katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Z Flip, dayanıklılık testleri ile ünlü Youtube kanalı JerryRigEverything'in eline geçti ve ekran özelliklerinin söylendiği gibi olmadığı ortaya çıktı.

Ekranın adı cam dışında bir şey ile değiştirilmeli

Galaxy Z Flip'den önceki tüm esnek ekranlı akıllı telefonların, ekranın korunması için özel bir plastikle kaplı olduğu bilinen bir durum. Ancak Samsung, Galaxy Z Flip'i lanse ederken cihazın ultra ince cam teknolojisi ile geldiğini belirtmiş ve plastik kullanılmadığını açıklamıştı. Ancak JerryRigEverything'in testine göre Samsung doğruyu söylemiyor.

Yapılan dayanıklılık testinde Galaxy Z Flip'in ekranının Mohs sertlik skalasına göre 2 sertliğinde bir malzeme ile çizildiğini görüyoruz. Ayrıca ekranın çakmak aleviyle deforme olduğu da göze çarpıyor ve bu da malzemenin teknik şartlarda plastik olduğu (plastik karışımlı veya kaplamalı cam) anlamına geliyor. Testi yapan JerryRigEverything editörünün konuyla ilgili açıklaması ise şu şekilde:

"Genel olarak Galaxy Z Flip'den çok etkilendim. Eğer ekran malzemelerinin adını cam dışında bir şey olarak değiştirirlerse, cihaza 10 üzerinden 10 verirdim. Bu ekran malzemesinin gerçek camla paylaştığı tek fiziksel özellik netliktir. Ve tüketiciler için adil olduğunu düşünmüyorum."

Henüz bir haftalık Galaxy Z Flip ile ilgili ortaya çıkan bu durum sonrasında, Samsung'un konuyla alakalı nasıl bir açıklama veya savunma yapacağı ise merak konusu olmuş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim