Anlık Bildirim

Galler iklim kriziyle mücadele için 86 milyon adet ağaç dikecek

Galler hükümeti, temel nedeni küresel ısınma olan iklim kriziyle mücadelede önemli bir adım atmayı planlıyor: Ülke önümüzdeki dokuz yılda 86 milyon ağaç dikecek.

Galler hükümeti, iklim değişikliği ile mücadele için 2030 yılına kadar 86 milyon ağaç dikmeyi planladığını ifade etti. Toplam 43.000 hektarlık bir alanlarda oluşturulması planlanan ormanlar için ailelerin, okulların ve işletmelerin tamamının katılması gerekecek.

Galler iklim kriziyle mücadele için 86 milyon ağaç dikecek Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz ülkede sadece 290 hektarlık ormanlık alan ekilmişti. 1975’ten bu yana da yıllık ormanlık alan oluşumu 2.000 hektarı geçmemişti. Bu sayı önemli bir ölçüde arttırılarak önümüzdeki 9 yıl içinde 43.000’e çıkarılacak.

İklim değişikliği bakan yardımcısı Lee Waters yaptığı yazılı açıklamada daha fazla ağaç dikmenin yalnızca iklim değişikliğiyle mücadele için olmadığını; bununla birlikte istihdam yaratacağını, ülkedeki refahı arttıracağını, sel ve solunan hava kalitesi sorunlarını azaltacağını ifade etti.

Galler iklim kriziyle mücadele için 86 milyon ağaç dikecek Tam Boyutta Gör

Bakan buna ek olarak, ülkedeki her aileyi, topluluğu, okulu bu kampanyada görmek istediğini belirtti. Waters, ağaç dikimlerinin yerlerinin belirlenmesinde kamu kuruluşları ve arazi sahipleriyle birlikte çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Galler’in hedeflerine ulaşması için yılda 10 milyona yakın ağaç dikmesi gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim