Anlık Bildirim

İş Bankası depremde hayatını kaybedenlerin tüm borçlarını sildi

İş Bankası deprem bölgesine yönelik destek paketini açıkladı. Depremde hayatını kaybedenlerin borçları silinecek. Bölgedeki depremzedelerin kredi borçları faizsiz ertelenecek.
İş Bankası depremde hayatını kaybedenlerin tüm borçlarını sildi Tam Boyutta Gör
Türkiye İş Bankası, depremden etkilenenler bölgelere yönelik destek kararlarını ve bağış miktarlarını açıkladı. Toplam destek tutarının 10 milyar TL olduğu açıklandı. Ayrıca depremde hayatını kaybeden vatandaşların borçlarının silindiğini duyurdu.

Depremde hayatını kaybedenlerin borçları silinecek

İş Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre depremlerde hayatını kaybeden müşterilerin borçları anapara dahil olmak üzere tamamen silinecek. Konuyla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birinin yaşandığı bölgede depremlerde hayatını kaybeden müşterilerimizin tüm bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçlarını anapara dahil olmak üzere siliyoruz.”

İş Bankası depremde hayatını kaybedenlerin tüm borçlarını sildi Tam Boyutta Gör

AFAD'a 1 milyar TL bağış

İş Bankası Grubu deprem bölgesi için AFAD’a 1 milyar TL bağış yaparken, inşa edilecek deprem konutları için de 1 milyar 750 milyon TL tutarında destek sağlayacak. AFAD, Ahbap, Akut ve Kızılay’a yapılan bağış yapmak isteyen vatandaşlar, kredi kartları ile faizsiz 6 taksit bağış yapabilecek. İşCep, Maximum Mobil, Maximum İşyerim ve internet şubesi üzerinden taksitlendirme yapılabilecek.

Depremzede çocukların eğitimine katkı için depremde ebeveynini kaybetmiş çocuklardan Darüşşafaka’da okumaya hak kazanacak olanların tüm eğitim hayatı boyunda eğitim masrafları karşılanacak.

Deprem bölgesindeki vatandaşların barınma, ısınma, gıda, enerji vb. öncelikli ihtiyaç duyulan malzemelerin gönderimine başlandı. Ayrıca İş Bankası çalışanları ve yakınları için 300 konteyner kurulacak.

İş Bankası depremde hayatını kaybedenlerin tüm borçlarını sildi Tam Boyutta Gör

Borçlar 6 ay erteleniyor

Bunlara ek olarak depremde ağır hasara uğrayan Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye’nin tüm ilçeleri ve İslahiye ile Nurdağı ilçelerindeki bireysel, KOBİ ve küçük ticari işletmelerin kredi kartı borçları ve kredi borçları faizsiz olarak 6 ay ertelenecek. Diğer yerlerde ise 1 ay ertelenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4737 kez okundu.
46 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
deprem, iş bankası ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim