Anlık Bildirim

GÖKBEY ve AKSUNGUR ilk kez TEKNOFEST 2021'de gösteri uçuşu yapacak

TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) tarafından geliştirilen GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ve AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı, TEKNOFET 2021'e özel gösteri uçuşu yapacak. ATAK-2 sergilenecek.

GÖKBEY ve AKSUNGUR ilk kez TEKNOFEST'te gösteri uçuşu yapacak Tam Boyutta Gör

Yüz binlerce katılımcının beklendiği TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, yarın başlıyor. Etkinlikte bilim ve teknolojik gösterimlerin yanı sıra Türkiye’nin yerli imkanlarla geliştirdiği savunma sanayi ürünleri de sergilenecek. TUSAŞ tarafından geliştirilen GÖKBEY ve AKSUNGUR ilk kez uçuş gösterisi yapacak.

TEKNOFEST 2021 ziyaretçileri, GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ve AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı’nı gökyüzünde ilk kez görme fırsatı elde edecek. Ayrıca HÜRKUŞ’un yakın zamanda tanıtılan Hava Yer Entegrasyon Uçağı (HYEU) versiyonu da gösteriye katılacak. GÖKBEY ve AKSUNGUR, daha önceki TEKNOFEST etkinliklerinde yerde sergilenmişti.

ATAK 2 Sergilenecek

Festivalde ATAK helikopterinin ağır sınıf taarruz versiyonu ATAK 2 helikopteri de sergilenecek. TUSAŞ standında “Pilot Sensin” ve “Odaklan ve Havalan” adında etkinlikler düzenlenecek. Katılımcılar, TUSAŞ’ın hava araçlarını deneyimleme imkanı sunan simülatörleri kullanabilecek. VR ile sanal hangar turu yapabilecek. Ayrıca TEKNOFEST 2021 kapsamında düzenlenen Helikopter Tasarım Yarışması’nın kazananları da TEKNOFEST’te belli olacak.

TEKNOFEST 2021'etkinliği 21-26 Eylül tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek. Etkinliğe ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Gökbey Helikopteri Özelikleri

Gökbey Genel Maksat Helikopteri, sivil ve askeri amaçlı kullanımlara yönelik tasarlandı. Zorlu iklim koşullarında, yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece ve gündüz faaliyet gösterebilecek. VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevleri icra edebilecek. Geniş görev yelpazesi, bakım kolaylığı ve geniş iç kabini ile öne çıkıyor. Yerli imkanlar geliştirilen Gökbey’in 3. prototipi üretildi. 2022 yılında üretime başlanması ve teslimatının yapılması planlanıyor.

Aksungur İHA Özellikleri

AKSUNGUR İHA özellikleri Tam Boyutta Gör

Aksungur, TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.(TEI) tarafından üretilen 2 adet 170 HP yerli motora sahip. 40 bin feet irtifada 150 kg, 25 bin feet irtifada 750 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip. 24 metre kanat açıklığıyla oldukça büyük boyutlardaki Aksungur, 3300 kg azami kalkış ağırlığıyla dikkat çekiyor.

  • Çift turbo dizel motor ile 2x170HP güç (2 adet PD-170),
  • 24 metre kanat açıklığı,
  • 3300kg kalkış ağırlığı,
  • Taarruz ve karakol görevlerinde 25 bin feet irtifada 750kg faydalı yük ile 12 saat kesintisiz görev icra edebilme,
  • İstihbarat görevlerinde 40 bin feet irtifada 150kg yük ile 24 saat kesintisiz uçabilme,
  • Çift yedekli otomatik kalkış ve iniş sistemi,
  • Çift yedekli elektrik güç üretim sistemi,
  • Çift yedekli şifrelenmiş dijital veri bağlantısı,
  • Önceki ANKA yer kontrol sistemleri ile tam uyumluluk,
  • TEBER-81, TEBER-82, LUMTAS, MAM-L, Cirit, MAM-C, HGK-3 (Hassas Güdüm Kiti), KGK (Kanatlı Güdüm Kiti) ile kalkış ve vuruş yapabilme,
  • Her bir kanat altında 500kg, 300kg, 150kg kapasiteli üç adet silah istasyonu,
  • Elektro optik kızılötesi, lazer işaretleyici.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7096 kez okundu.
7 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tusaş, aksungur ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim