Anlık Bildirim

Google arama motoru kökten değişiyor

Google, arama motorunu yeniden tasarlıyor. MUM olarak lanse edilen Multitask Unified Model altyapısı ile birlikte artık karmaşık arama sorguları da desteklenecek.

Google arama motoru kökten değişiyor Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi Google, arama motorunu kökten bir şekilde yeniden tasarlamaya hazırlanıyor. Yeni altyapı ve entegre edilecek MUM (Multitask Unified Model) teknolojisi sayesinde arama motoru çok daha güçlü olacak.

Şirket geliştiricilerinin arama motorunda uygulayacağı yeni MUM mekanizması, kullanıcıların birleşik sorgular oluşturmasına olanak tanıyacak. Yani kullanıcılar metin, grafik ve ses bilgilerini tek bir istekte birleştirebilecekler ve yerleşik yapay zeka tüm bunları doğru bir şekilde anlayacak.

Karmaşık arama sorguları yapılabilecek

Google temsilcilerine göre, şirketin yeni arama sisteminin tam olarak nasıl çalışacağına dair birkaç önemli soruyu çözmesi gerekecek. Daha sonra ise konuyla ilgili bilgiler ve örnekler kamuoyuyla paylaşılacak.

MUM teknolojisinin entegrasyonu, Google'ı dünyada benzeri olmayan benzersiz bir arama motoru haline getirecek ve bu teknolojinin yardımı ile en karmaşık arama problemlerini çözmek mümkün olacak.

Google sözcüsü Pandu Nayak'a göre MUM, metin, resim ve ses içeriği de dahil olmak üzere çeşitli bilgi türlerini aynı anda "anlamak" için tasarlandı. Şirket, kullanıcıların isteklerde bunları birleştirmelerini, örneğin bir çift ayakkabının fotoğrafını yüklemelerini ve aynı anda "Bunlar koşu için uygun mu?" diye sormalarını mümkün hale getirecek. Ayrıca kullanıcılar, sesli bir isteği, bir fotoğrafla da birleştirebilecekler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
33954 kez okundu.
39 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Internet ve Diğer
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim