Anlık Bildirim

Google Asistan webdeki metinleri Türkçe okuyacak

Google Asistan'a gelecek Read It isimli özellik sayesinde webdeki haberleri ve makaleleri Google Asistan'a okutabileceğiz. Türkçe desteği olacak.

Google Asistan webdeki metinleri Türkçe okuyacak Tam Boyutta Gör

Google, CES 2020 fuarı kapsamında yaptığı paylaşımda Google Asistan’ın “Read It” isimli yeni özelliği duyurdu. Ekran okuyucusu olarak tanımlayabileceğimiz bu özelliğin Türkçe desteği bulunuyor.

Bir web sitesi açıp Google Asistan’a Read It dediğinizde ekrandaki yazıyı okuyor. Google Asistan, diğer ekran okuyucularından farklı olarak ana metni tespit edip onun dışındaki bilgileri okumuyor. Örneğin bir haber sitesinde haber metnini okuyor, haber metni arasına giren butonları, reklamları vs. okumuyor.

Google Asistan’ın Read It özelliğinin Türkçe dahil olmak üzere 42 dil desteği bulunacak. Türkçe sayfaları Türkçe ve yabancı dildeki sayfaları çeviri yardımıyla Türkçe dinleyebilmek mümkün olacak. Okuma hızını ayarlayabilme seçeneği de özellikler arasında yer alıyor.

Read It olarak duyurulan özelliğin Türkçe’deki adı açıklanmadı. Read It, 2020’nin sonuna doğru Android 5.0 ve üzerindeki Android cihazlarda kullanılabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim