Anlık Bildirim

Google Asistan, kişiselleştirilmiş konuşma tanıma üzerinde çalışıyor

Google Asistan'ın son sürümlerinde şirketin, kullanıcıların sesini tanıması ve bu sayede uygulamanın doğruluğunu artıracak yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Google Asistan, yakında kullanıcıların sesini tanıyabilir Tam Boyutta Gör

Google, sanal asistanı için yeni bir özellik geliştiriyor. Teknoloji devi, "kişiselleştirilmiş konuşma tanıma" adlı yeni bir özellik sunarak akıllı asistan deneyimini geliştirmeye odaklanacak. Ortaya çıkan bilgilere göre Google Asistan, konuşma şekline ve sık yapılan sorgulara uyum sağlayacak şekilde ayarlamak için telefonda ses depolamaya başlayacak.

Google Asistan'da konuşma tanıma

9to5Google tarafından Google Asistan'ın Android'deki son sürümlerinde yer alan bilgilerden yararlanarak oluşturulan yeni bir rapor, uygulamanın söylenenleri daha iyi tanımaya yardımcı olmak için ses kayıtlarını kullanıcının cihazında depolamaya başlayacak.

Bu, kullanıcı verilerini Google sunucularına göndermeden cihazdaki modelleri geliştirmek için kullanılacağı anlamına geliyor. Kullanıcıların konuşma şekli ve sık kullandığı kelimeler, Google Asistan'ın doğruluğunu artırması için cihazda yerleşik modellerin eğitilmesi için kullanılacak.

Google Asistan'ın depoladığı sesler kullanıcıların cihazlarında bulunacak ve kişiselleştirilmiş konuşma tanıma kapatıldığında mevcut kayıtlar da silinecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim