Anlık Bildirim

Google, Chrome kullanıcılarını CAPTCHA çözmekten kurtaracak

Arama devi Google, popüler internet tarayıcısına kullanıcıları CAPTCHA çözmekten kurtaracak bir özellik ekliyor. Otomatik doğrulama işlevi Chrome Canary sürümünde ortaya çıktı.
Google, Chrome kullanıcılarını CAPTCHA çözmekten kurtaracak Tam Boyutta Gör
Chrome Canary'de kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak "Otomatik doğrulama" adlı yeni bir özellik keşfedildi. Söz konusu özellik kullanıcıların daha önce doğrulama yapmış olduğu sitelerde CAPTCHA çözmekten kurtulmasını sağlayacak.

Otomatik Doğrulama etkinleştirildiğinde, tarayıcı siteye daha önce gerçekleştirilen bir testin kanıtını (çerez gibi bir şey) sunacak. Bu sayede site, geçmişte benzer bir doğrulama işleminden geçtiğinizi doğrulayarak bot olmadığınızı anlayabilecek.

Google, Chrome kullanıcılarını CAPTCHA çözmekten kurtaracak Tam Boyutta Gör

Tarama geçmişine erişim izni vermeyecek

Özelliğin tarama geçmişinize erişim izni vermeden çalışacağı belirtiliyor. Otomatik doğrulama işlevi, daha önce Chrome'un gelecekteki özellikleri hakkında bilgiler paylaşan Leopeva64 takma adlı Twitter kullanıcısı tarafından ortaya çıkarıldı.

Google, Chrome kullanıcılarını CAPTCHA çözmekten kurtaracak Tam Boyutta Gör
Leopeva64 geçtiğimiz Şubat ayında Chromium Gerrit kayıtlarında bu özellikten bahsedildiğini tespit etmişti ancak şu ana kadar tarayıcının kendisinde bu özelliğe rastlanmadı. Chrome'un kararlı sürümüne ne zaman geleceği de henüz bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim