Anlık Bildirim

Google'dan yapay zeka şirketine 200 milyon dolarlık yatırım

Google, yapay zeka ile ilgili teknolojiler geliştiren Cohere'a 200 milyon dolar yatırım yapacak. Cohere olası bir stratejik yatırım konusunda Nvidia ile de görüşmelerde bulunuyor.
Google'dan yapay zeka şirketine 200 milyon dolarlık yatırım Tam Boyutta Gör
The Wall Street Journal'in servis ettiği habere göre Google, yapay zeka alanında ilgi çekici gelişmeler sunan genç bir şirkete yatırım yapmaya hazır. Bu da sektördeki devler arasında ne kadar büyük bir rekabet olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

2019 yılında kurulan Cohere, insan konuşmasını işlemek için yazılım oluşturuyor. İşletmelerin yapay zeka uygulamaları oluşturmak üzere kullanabilecekleri bir platformdan bahsediyoruz. Özellikle insan konuşması ve metnini anlaması gereken sohbet robotları için.

Google'dan yapay zeka şirketine 200 milyon dolarlık yatırım Tam Boyutta Gör

Google ile iş birlikleri vardı

Şirket geçtiğimiz Kasım ayında Google ile çok yıllı bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Teknoloji devinin bulut bölümü Cohere'a yazılım modellerini eğitmek için ihtiyaç duyduğu bilgi işlem gücünü sağlayacaktı. Yeni veriler Google'ın Cohere'a 200 milyon dolar kadar yatırım yapabileceğini gösteriyor.

The Wall Street Journal'in kaynaklarına göre Cohere, ekran kartı ve çip üreticisi Nvidia ile de olası bir stratejik yatırım konusunda hala devam eden görüşmeler yapıyor. Ne Google, ne Nvidia ne de Cohere konuyla ilgili yorum yapmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim