Anlık Bildirim

Google Haritalar, Android Auto için yeni renklerle güncellendi

Google Maps, geçtiğimiz hafta yeni renklerle güncellenmiş, yeni tasarım eski Google Haritalar mühendisi tarafından eleştirilmişti. Şimdi, güncelleme Android Auto için yayınlandı.

Google Haritalar, yakın zamanda yeni renk paletiyle güncellendi. Yeni görünüm, Google Haritalar’ın tasarımında önemli rol oynayan eski Google çalışanı tarafından daha soğuk ve gerçeği yansıtmayan renklerin kullanılmasıyla beğenilmedi. Hatta, yapay zekanın bir ürünü olabileceği yönünde eleştiri geldi. Google, eleştirilen tasarımı Android Auto için de sunmaya başladı.

Daha soğuk renkler, yapay zeka desteği

Google Haritalar'ın güncellenmiş görünümü, alışılmış sıcak renklerin yerine yeni, daha soğuk bir renk paletiyle geliyor. Eskiden parkları ve ormanları temsil eden yeşiller artık nane rengine dönerken, yollar griye büründü. Kullanılabilirliği iyileştirmeye yönelik yapılan bu tasarım değişikliğine alışacağız gibi görünüyor çünkü aynı tasarım telefonlardan sonra otomobillere de geldi. Android ve iOS cihazlar şimdi de Android Auto için yeni tasarım kullanıma sunulmaya başlandı. İşte eski ve yeni tasarım:

Google Haritalar (eski tasarım)

Google Haritalar, Android Auto için yeni renklerle güncellendi Tam Boyutta Gör

Google Haritalar (yeni tasarım)

Google Haritalar, Android Auto için yeni renklerle güncellendi Tam Boyutta Gör

Android uygulamasındaki değişikliklere paralel olarak uygulama artık haritanın tamamında ve kullanıcı arayüzünün büyük bir bölümünde daha soğuk renk paletini gösteriyor. Aşağıda görüldüğü gibi tüm yazılar, mavi navigasyon çizgisi ve kullanıcı arayüzünün üst kısmındaki yön kartının renkleri değişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim