Anlık Bildirim

Google Haritalar’a yangın takibi özelliği geliyor

Google, dünya çapında yaşanan orman yangınlarının takip edilmesini sağlayacak yeni özelliğini tanıttı. Google Haritalar'a eklenecek özellik, acil durumların önüne geçilmesini sağlayacak.

Google Haritalar, dünyadaki orman yangınlarını gösterecek Tam Boyutta Gör

Google, dünya çapında yaşanan orman yangınlarının kullanıcılar tarafından takip edilmesini sağlayacak yeni özelliğini tanıttı. Google Haritalar’a eklenecek özellik, geçtiğimiz yıl ABD’de kullanıma sunulan orman yangını sınır haritasını temel alıyor. Bununla beraber insanların ''acil durumlarda hızlı ve bilinçli kararlar vermelerine'' yardımcı olması hedefleniyor.

Google Haritalar’a gelecek güncelleme ile birlikte yeni bir yangın katmanı eklenecek ve bölgede yaşanan orman yangınları takip edilebilecek. Böylece kullanıcılar yangın ayrıntılarını, kapsamını ve arazinin büyüklüğü hakkında ayrıntılara ulaşabilecekler.

Harita üzerinde gösterilen yangın simgelerine dokunulduğunda ise, yönetim tarafından sağlanan acil durum sitelerine ve yardım hattı numaralarına ulaşım sağlanacak. Yangınlar konusunda büyük bir fayda sağlayacak özellik, bu hafta Android cihazlara, Ekim ayında ise iOS ve PC için sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim