Anlık Bildirim

Google Haritalar kullanımı Ukrayna'da üç katına çıktı

Ukrayna'da yaşanan savaş sebebiyle Google Haritalar'ın ülkedeki kullanımında üç kata varan yükselişler yaşandı. Bu yükseliş yaşanırken Google Dokümanlar da benzer bir şekilde düştü.

Google Haritalar kullanımı Ukrayna'da üç katına çıktı Tam Boyutta Gör

Google, 2010 yılından bu yana 'Google Şeffaflık Raporu' adıyla 'Resmi makamların, şirketlerin uyguladığı politikalar ve gerçekleştirdiği işlemler nedeniyle gizlilik, güvenlik ve bilgiye erişimin nasıl etkilendiğini gösteren veriler' paylaşıyor.  Yayınlanan verilere bakıldığında Ukrayna'da yaşanan savaş ülkedeki Google Haritalar kullanımını 3 katına çıkardığını gösteriyor.

Dokümanlar kullanımı azaldı

Google'a yönelik trafik ve kesintiler başlık raporda yayınlanan grafiklerin açıklaması olarak: "Grafikler, o bölgenin talep oranının dünya çapındaki talep oranına oranının bir temsilini verir. Her bir zaman dilimi ve ürün için, her coğrafi bölge için trafiği dünya çapındaki toplam trafiğe bölerek 0 ile 1 arasında bir sayı elde ederiz. Ardından tüm sayıları normalleştiren ancak grafiklerin şeklini değiştirmeyen bir sabitle çarparız." ifadeleri yer alıyor.

Google Haritalar'ın kullanım verileri incelendiğinde çoğunlukla 55 puan civarında seyrederken 24 Şubat'ta 186.983 puanla zirve noktayı gördü ve paylaşılan grafikte saat 15:00 itibariyle 157.275 olarak kayıtlara işlendi.

Ukrayna'daki savaşın etkileri Google Haritalar'ın kullanımını üç katına çıkarırken Google Dokümanlar'da ise üç kat düşüş yaşandı. Keskin düşüşün zamanıyla Google Haritalar'daki yükselişin zamanı örtüşüyor.

Kaynakça https://9to5google.com/2022/02/25/google-maps-ukraine-usage/ https://transparencyreport.google.com/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim