Anlık Bildirim

Google Mesajlar'da RCS, küresel kullanıma sunuldu: Yeni nesil mesajlaşma

Google Mesajlar'da, Zengin İletişim Hizmetleri yani RCS küresel olarak kullanıcılara sunuldu. RCS sohbetleri için uçtan uca şifreleme ise şu an test aşamasında.

Google Mesajlar'da RCS, küresel kullanıma sunuldu: Yeni nesil mesajlaşma Tam Boyutta Gör

Google bir süredir test ettiği RCS mesajlaşmayı küresel kullanıma sundu. Rusya ve Çin dışındaki tüm ülkelerdeki kullanıcılar SMS'in yerini alan yeni nesil mesajlaşma standardına erişebilir.

RCS; yazma göstergeleri, okundu bilgileri, daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar, daha fazla katılımcılı grup görüşmeleri ve işletmelerle etkileşimli deneyimler gibi gelişmiş mesajlaşma özelliklerine olanak tanıyor.

Google Mesajlar'da RCS sohbetleri

Google Mesajlar'a RCS'nin entegre edilmesi, Mesajlar uygulamasının başta iMessage olmak üzere  WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarıyla rekabet edebilmesine olanak tanıyacak.

Google Mesajlar Ürün Lideri Drew Rowny: "Bu modern mesajlaşma deneyimini Android'deki herkes için evrensel ve birbirine bağlı hale getirmek için sohbet özelliklerimizi küresel olarak kullanıma sunmayı tamamladık. Artık dünyanın her yerinden Mesajlar1 kullanan herkes, operatörlerinden veya doğrudan Google'dan modern sohbet özelliklerine erişebilir." dedi.

Google ayrıca, Google Mesajlar'da RCS'ye uçtan uca şifreleme getirmek için testlere başladığını duyurdu. Uçtan uca şifrelemenin 2021 yılının ilk aylarında gelmesine muhtemel gözüyle bakılıyor.

Mesajlar Mesajlar Mesajlar Mesajlar Google LLC Haberleşme Ücretsiz

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim