Anlık Bildirim

Google, Mesajlar uygulamasını yeni özelliklerle güçlendiriyor

Google, Mesajlar uygulamasına yeni özellikler ekleyerek cazibesini arttırmaya çalışıyor. Artık uygulamaya Google hesabınızla giriş yapıp web browser üzerinden kullanmak mümkün olacak.
Google, Mesajlar uygulamasını yeni özelliklerle güçlendiriyor Tam Boyutta Gör
Google, Mesajlar uygulamasını yeni özellikler ile güçlendiriyor. Daha önce Google Mesajlar uygulamasını web tarayıcı üzerinde kullanmak mümkündü ancak telefona gereksinim duyuluyordu. Uygulamayı açıp, aygıt eşleştirmeyi seçip QR kod ile eşleştirme yapılabiliyordu. Şimdi ise uygulamayı tarayıcıda kullanmak için Google hesabıyla giriş yapma seçeneği eklendi. Bunu yapmak için Google Mesajlar uygulamasında Google Hesap Eşleştirme özelliğini aktive etmeniz gerekiyor.

Google, Mesajlar uygulamasını yeni özelliklerle güçlendiriyor Tam Boyutta Gör
Google, Mesajlar uygulamasını yeni özelliklerle güçlendiriyor Tam Boyutta Gör

RCS nedir?

Google Mesajlar uygulaması RCS (Rich Communication Services) desteğiyle iMessage ve Whatsapp'a rakip olmaya çalışıyor. RCS, Google'ın da gelişimde katkıda bulunduğu GSMA tarafından desteklenen evrensel bir mesajlaşma protokolü. SMS'in yerini almak amacıyla geliştirilen protokol yüksek çözünürlüklü resim, video, sesli mesaj, emoji ve çıkartma gibi özellikleri destekleyerek evrensel bir mesajlaşma standardı olma iddiasını taşıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim