Anlık Bildirim

Google artık şifre dönemini kaldırıyor

Google Passkey veya Google geçiş anahtarları diyebileceğimiz yeni çözüm sitelere şifre girmek yerine telefonunuzda kullandığınız güvenlik yöntemlerini belirlemenizi sağlıyor.
Google
Uzun süredir kullanıcıların yanlarında bulunan cihazları veya cihazlardaki uygulamaları daha güvenli bir giriş için kullanmaya çalışan Google, bu hafta şifre yerine kullanabileceğiniz geçiş anahtarlarını devreye sokuyor.

Google geçiş anahtarları

Google Passkey veya Google geçiş anahtarları diyebileceğimiz yeni çözüm telefonunuzda kullandığınız ekran kilidi şifresi, parmak izi okuyucusu, yüz tanıma veya kendinize ait donanım güvenlik anahtarı gibi yöntemlerle Google hesabınıza giriş yapmanızı sağlıyor.

Bu yöntemler siber saldırılara karşı daha dayanıklı olduğu için SMS gibi tek kullanımlık şifrelerin yerine tercih edilebilecek. Kullanıcılar ilgili sayfada otomatik oluşturulmuş şifre anahtarlarını görebilecek ve ekleme yapabilecekler. Bu noktada ekran kilidi şifresinin güçlendirilmesi tavsiye ediliyor.

Google normalde hesabınıza giriş yaparken kullandığınız Android cihazlara bir onay ekranı göndermekteydi. Bu da ikinci alternatifiniz olacak. Ayrıca Docusign, Kayak, PayPal, Shopify gibi pek çok siteye Google hesabı yanında Passkey girişi seçeneği de sunuluyor.

Google Passkey

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14240 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Google Passkey, google ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim