Anlık Bildirim

Google Pay'e artık Coinbase kart eklenerek kripto parayla ödeme yapılabiliyor

Google Pay, en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase'i kabul edilen ödeme yöntemlerine dahil etti. Kullanıcılar artık Coinbase kartları üzerinden kripto para birimi ile ödeme yapabiliyor.

Google Pay'e artık Coinbase kart eklenerek kripto parayla ödeme yapılabiliyor Tam Boyutta Gör

Yakın zamana kadar Google Pay üzerinden sadece itibari para ile ödeme yapılabiliyordu, ancak artık kripto para ile ödeme yapmak da mümkün hale gelmiş durumda. Google Pay, ABD’nin en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase'i resmen desteklemeye başladı.

Kullanıcılar bundan böyle dijital para birikimlerini kullanarak temassız bir şekilde alışveriş yapabilecekler. Tabii burda Coinbase hesabını direkt Google Pay'e bağlamaktan bahsetmiyoruz. Bunu yapmak için Coinbase'in müşterilerine verdiği banka kartına sahip olmak gerekiyor.

Google Pay'e artık Coinbase kart eklenerek kripto parayla ödeme yapılabiliyor Tam Boyutta Gör

Fiziksel banka kartı gerekli

Coinbase banka kartı başvurusu onaylananlar fiziksel kart henüz kendilerine ulaşmamış olsa bile Google Pay ve Apple Pay ödeme hizmetlerine ekleyebilecekler. Coinbase kartı üzerinden yapılan harcamalar kripto parayla değil de itibari para birimiyle gerçekleştirilecek.

Çünkü bunun için en azından satıcının kripto para birimini kabul etmesi gerekiyor. Bu nedenle Coinbase, kripto parayı (Bitcoin, Ethereum, DogeCoin) dolara çevirerek satıcının hesabına aktaracak. Şu anda yalnızca ABD'deki kullanıcılar Coinbase kartlarını Google veya Apple Pay hesaplarına ekleme imkânına sahipler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim