Anlık Bildirim

Google Play platformunun yıllık geliri ilk kez açıklandı: 11 milyar dolardan fazla

Arama devine açılan antitröst davası kapsamında, Google Play uygulama mağazasının yıllık gelirinin 11 milyar doların üzerinde olduğu ortaya çıktı.

Google Play platformunun yıllık geliri ilk kez açıklandı Tam Boyutta Gör

Alphabet holdingin bir parçası olan bilişim devi Google'a karşı açılan antitröst davası kapsamında, Google Play uygulama mağazasının finansal performansı ilk kez açıklandı.

Bazı ABD eyaletleri Google'ı antitröst ihlalleriyle suçladı. İddialar, Google Play platformunu yöneten şirket politikalarıyla ilgili. Özellikle üçüncü taraf Android uygulama geliştiricileri, Google'ın abonelik ve içerik satarken kendi ödeme araçlarını kullanmak zorunda kalmasından ve satışlardan %30'a kadar komisyon almasından memnun değil.

Google Play platformunun yıllık geliri ilk kez açıklandı Tam Boyutta Gör

Google Play para basıyor

Antitröst davaları çerçevesinde gizliliği kaldırılan belgelere göre, yalnızca 2019 yılında Google Play uygulama mağazası 11,2 milyar dolar gelir elde etti. Aynı zamanda, brüt kar 8,5 milyar ABD Doları ve işletme karı yaklaşık 7,0 milyar ABD Doları olarak gerçekleşti. Google Play platformunun 2019 sonunda işletme kar marjı %62'yi aştı.

Bu rakamlara, mobil uygulama satışlarının, uygulama içi satın alımların ve Google Play'e dayalı reklamların dahil olduğu bildirildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim