Anlık Bildirim

YouTube yetmedi: Google, Play Store aramalarında da reklam çıkartacak

Google, YouTube reklamlarından sonra Play Store'da reklam göstermeye hazırlanıyor. Android uygulama indirme mağazası Play Store'da arama sonuçlarında reklam göstermeyi test ediyor.
google play store aramalar reklam
Android ve iOS uygulama mağazasında reklamlar görmeye alıştık. Ancak, Google artık uygulama reklamlarını doğrudan Play Store aramalarında çıkartacak.

Google Play Store aramalarında ilk reklamlar gösterilecek

Google da dahil büyük teknoloji şirketlerinin gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan reklamların sayısı hızla artıyor. Mağazadan ücretsiz olarak indirilen uygulamaların büyük çoğunluğu uygulama içi reklamlar sunuyor; gelir elde etmenin de yollarından biri. Üçüncü parti uygulamalarda görmeye alışkın olduğumuz bu durumu artık Google’ın kendisinden göreceğiz.

Google, reklamı yapılan uygulamaları doğrudan Play Store aramasında gösterecek. Normalde Google Play Uygulama Mağazası’nda arama bölümüne dokunulduğunda heme klavye açılıyor ve en son yapılan yapılan aramalar listeleniyor. Ancak, artık arama alanında kullanıcının hiç aratmadığı veya indirip oynamadığı, ilgisini çekmeyen uygulamalar da gösterilecek. İlginç şekilde arama alanında görünen uygulamalar, reklam destekli “Sizin için önerilenler” sayfasındaki Oyun sekmesinde görünmüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim