Anlık Bildirim

Apple rüşvet karşılığında oyunları öne çıkaran App Store çalışanlarını kovdu

Apple rüşvet aldıkları mobil oyun geliştiricilerinin oyunlarını öne çıkaran beş Çin App Store çalışanının işine son verdi. Şirketin yürüttüğü soruşturma kurulan illegal düzeni ortaya çıkardı.
Apple rüşvet alan App Store çalışanlarını kovdu Tam Boyutta Gör
The Information internet sitesinin raporuna göre Apple, beş Çin App Store çalışanını görevini kötüye kullanmak gerekçesiyle işten çıkardı. Söz konusu personellerin mobil oyun geliştiricileriyle izinsiz iletişim kurarak şirket kurallarını ihlal ettikleri tespit edildi. Mobil oyun sektörü bildiğiniz üzere son derece kârlı ve Apple da uygulama mağazasındaki oyunlardan ciddi bir gelir elde ediyor.

Soruşturma 2022'de başladı ve uygulama mağazasının Çin bölümündeki birkaç çalışanın da dahil olmasıyla 2023'ün ortalarında sonuçlandı. İşten çıkarılan personeleler App Store ana sayfasında öne çıkarılacak uygulama ve oyunların seçiminden sorumlu kişilerdi. Bu yerleşimler uygulamaların başarısı üzerinde kritik öneme sahip.

Mobil oyun geliştiricileri App Store çalışanlarından mağazadaki oyunlarının tanıtımına yardımcı olmalarını talep etti. Bunun karşılığında da onlara yemek ısmarladıkları ve gece kulüplerine götürdükleri iddia ediliyor. Yani ortada rüşvet karşılığında oyunların öne çıkarıldığı illegal bir ortaklık vardı.

Apple rüşvet alan App Store çalışanlarını kovdu Tam Boyutta Gör

Görsel temsilidir
 

Tüm ihbarlar titizlikle araştırılıyor

Apple iddialarla ilgili yorum yapmaktan kaçındı ancak dünyanın dört bir yanındaki çalışanlarından iş etiğine uymalarını beklediğini vurguladı. Ayrıca şirket tüm uygunsuz davranış ihbarlarını titizlikle araştırdığını ve gerektiğinde işten çıkarmaya kadar varan önlemler alabileceğini hatırlattı.

Apple'ın geliştiricilerle iletişim konusunda katı politikaları var. Uygulama inceleme ve editörlük görevlerindeki çalışanların geliştiricilerle toplantı yapmadan önce izin alması gerekiyor. Geliştirici ilişkileri ve iş yönetimindeki çalışanlar geliştiricilerle görüşebilir, ancak pahalı hediyeler veya lüks yemekler gibi tekliflerden uzak durmalılar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim