Anlık Bildirim

Google, teknolojinin toplumu nasıl etkilediğine odaklanacak

Teknoloji devi, teknolojinin hayatımızın her yerine entegre olduğu günümüzde önemli bir karar alarak şirkette yeni bir pozisyon açtı. Google, teknolojilerin insanlar üzerindeki etkilerine odaklanacak.

Google, teknolojinin toplumu nasıl etkilediğine odaklanacak

Teknoloji devi Google, teknolojinin toplumu nasıl etkilediğine odaklanmak için yeni bir işe alım gerçekleştirdi. Şirket, Teknoloji ve Toplum Kıdemli Başkan Yardımcısı görevine McKinsey Global Institute başkanı James Manyika'yı getirdi. Şirkette böyle bir pozisyon daha önce olmadığı için Manyika, bu görevi üstlenen ilk kişi oldu.

Google'dan önemli atılım

Google, şirkette yeni bir görev tanımı belirleyerek teknolojinin toplumu, ekonomiyi ve gezegeni nasıl etkilediğine dair çalışmalar yürütecek. Göreve getirilen James Manyika, ekonomik ve kültürel eğilimlere dayalı kararlar almasına yardımcı olan McKinsey'de 28 yıl boyunca görev yaptı. Ayrıca Harvard, MIT ve Oxford gibi üst düzey okulların araştırma enstitülerinin yönetim kurullarında da yer aldı.

Google CEO'su Sundar Pichai, Protocol'e yaptığı açıklamada: "James Manyika'nın Google'ın liderlik ekibine katılmasından heyecan duyuyorum. On yıllarını teknoloji ve toplumun kesişim noktasında çalışarak geçirdi ve bu yolda bir dizi işletmeye, akademik kuruma ve hükümete tavsiyelerde bulundu." dedi.

Doğrudan Pichai'ye rapor verecek olan Manyika, işin geleceği, sürdürülebilirlik, yapay zekanın etkisi ve önemli bir fark yaratabilecek diğer alanlara odaklanacak ve şirketin bu konulardaki bakış açısını şekillendirecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim