Anlık Bildirim

Google ve Microsoft'tan siber güvenliğe 30 milyar dolarlık yatırım

Amerikan şirketleri, siber güvenliği güçlendirmek için büyük meblağlarda yatırım yapma sözü verdiler. Bu karar ABD'de gerçekleşen bir dizi korsan saldırı sonrasında alındı.

Google ve Microsoft'tan siber güvenliğe 30 milyar dolar Tam Boyutta Gör

Çeşitli alanlardan büyük şirketlerin temsilcileri, Beyaz Saray'da Joe Biden ile bir araya geldi. Toplantıda endüstri standartlarının geliştirmesi yönünde karar alınırken, bazı şirketler işletmelere daha etkili güvenlik araçları sağlama ve işçilerin eğitimine odaklanma sözü verdi. Örneğin IBM, üç yıl içinde 150 binden fazla kişiyi siber güvenlik becerileri konusunda eğitmeye hazır olduğunu ifade etti.

Teknoloji devlerine gelince, siber güvenliğin geliştirilmesi konusunda geride durmayacaklarına söz verdiler. Google, beş yılda 10 milyar dolardan fazla yatırım yapacak ve 100 bin Amerikalıyı BT desteği ve veri analizi konusunda eğitecek. Bu arada, Google'dan gelen para, diğer şeylerin yanı sıra, yazılım tedarik zincirini güçlendirmek ve açık kaynaklı yazılımların güvenliğini sağlamak için harcanacak.

Google ve Microsoft'tan siber güvenliğe 30 milyar dolar Tam Boyutta Gör

Dev şirketlerden eğitim, donanım ve finansal destek

Microsoft, beş yılda Google'dan iki kat daha fazla yatırım (20 milyar dolar) taahhüt etti. Finansman daha iyi güvenlik araçları geliştirmeye gidecek. Ayrıca şirket, devlet kurumlarının güvenlik sistemlerini yükseltmelerine ve siber güvenlik eğitiminde ortaklıklarını genişletmelerine yardımcı olmak için 150 milyon dolar yatırım yapacak.

Amazon'un çevrimiçi perakendecisinin bulut bilişim kolu olan Amazon Web Services de bu yatırımlara katkıda bulunacak. Onlar da, daha iyi veri koruması için hesap sahiplerine ücretsiz çok faktörlü kimlik doğrulama cihazları sağlama kararı aldılar. Apple ise Google ve Microsoft'un finansal desteğine ek olarak daha sıkı güvenlik adına yeni, yaygın tedarik zinciri protokolleri kuracak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim