Anlık Bildirim

Gran Turismo 7’ye yenmesi neredeyse imkânsız yapay zeka pilotu 'Sophy' eklendi

Popüler yarış oyunu markası Gran Turismo 7, şimdi farklı bir sürücüye ev sahipliği yapacak. GT Sophy adlı pilotu oyuna ekleyen geliştiriciler onun neredeyse yenilmez olduğunu söylüyor.
Gran Turismo 7’ye yapay zekalı pilot Sophy eklendi Tam Boyutta Gör
Geçen yıl, Gran Turismo'nun arkasındaki Sony AI ve Polyphony Digital, birinci sınıf seviyede yarışabilen yeni bir yapay zeka sürücüsü geliştirdi. O zamanlarda bu proje Nature üzerinden yayınlanmıştı ve GT Sophy olarak adlandırılmıştı. Sophy şimdi Gran Turismo 7’ye geldi ve diğer oyuncuları pistte bekliyor.

Profesyonel yarış pilotu gibi

Sony’nın yapay zeka bölümünün bir ürünü olan Sophy, başlangıçta bir yarışı bile tamamlayamıyordu ancak yapılan geliştirmeler ile eksiksiz bir sürücü haline geldi. Sadece hızlı sürmekle kalmıyor oyun içerisinde taktikler ve stratejiler de uyguluyor. Ve elbette yarışırken sportmenliği de elden bırakmıyor.

Gran Turismo 7’ye yapay zekalı pilot Sophy eklendi Tam Boyutta Gör
Gran Turismo 7’nin 1.29 güncellemesi ile gelen Sophy, Mart ayının sonuna kadar oyunda kalacak. Oyuna eklenen “Gran Turismo Sophy Race Together” modu sayesinde isteyen sürücü Sophy ile yarışabilir. Ayrıca aynı arabalarla Sophy ile yarıştığınız bire bir maç da var, böylece yapay zekadan ne kadar yavaş olduğunuzu da görebilirsiniz.

Sophy'nin bu versiyonu oyunda sınırlı bir süre için bulunacak olacak olsa da, yapay zekayı son görüşümüz olmayacak. Sony, bu mod sayesinde geri bildirim toplayacağını ve elde edilen verileri gelecekteki güncellemeler için yapay zekayı geliştirmek için kullanacağını söylüyor.

Kaynakça https://ai.sony/articles/sonyai017/ https://arstechnica.com/gaming/2023/02/almost-unbeatable-ai-comes-to-gran-turismo-7/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim