Anlık Bildirim

Güneş enerjisi destekli elektrikli otomobil Lightyear One'ın çok daha ucuz bir versiyonu geliyor

Üzeri güneş panelleriyle kaplı Lightyear One, yakında üretime girecek olsa da 150 bin euro'luk fiyatıyla pek erişilebilir değil. Şirket, 2024'te bunun 5'te 1'i fiyata sahip Lightyear Two'yu tanıtacak.

Güneş enerjisi destekli elektrikli otomobil Lightyear Two geliyor Tam Boyutta Gör

Neredeyse her gün yeni bir elektrikli otomobil tanıtılıyor. Bunlardan bazıları, üzerine yerleştirilen paneller sayesinde güneş enerjisinden de besleniyor. 2019'un ortasında tanıtılan Lightyear One da bunlardan biri.

Pioneer Edition versiyonuyla önümüzdeki yıl üretime girmesi beklenen Lightyear One, 150 bin euro'luk fiyatıyla pek erişilebilir değil. Ancak şirket, ikinci ve daha erişilebilir bir modelin de yolda olduğunu açıkladı. Lightyear Two olarak adlandırılan araç, ilk modelle aynı teknolojiyi kullanacak ve 2024 veya 2025 yılında piyasaya sürülecek.

Şirket, Avrupa ve ABD dahil pek çok pazarda satışa sunulması planlanan Lightyear Two hakkında pek detay vermedi. Ancak aracın en vurucu özelliğinin 30 bin euro'dan başlayan fiyatı olacağı kesin. Zira bunun ilk modele göre devasa bir fark olduğunu söylemek yanlış olmaz. Elbette bunun karşılığında daha küçük batarya paketi gibi kısıtlamalar olacak.

Daha küçük batarya adımı, Lightyear Two'nun erişilebilir fiyatında kilit rol oynayacak. Bataryanın küçülmesiyle menzil de azalacak. Ancak şirket, güneş panelleri sayesinde tipik bir elektrikli araçtan çok daha kısa sürede şarj olabilen bir modelde bunun çok da sorun olmayacağını belirtiyor.

Güneş enerjisi destekli elektrikli otomobil Lightyear Two geliyor Tam Boyutta Gör

Fikir vermesi açısından Lightyear One'ın özelliklerini hatırlayacak olursak, otomobilin üzerinde tampondan tampona (ön cam hariç) 5 metrekare güneş panelleri bulunuyor. Bu paneller sayesinde kullanıcılar, şirketin deyimiyle "aylarca şarj ihtiyacı duymadan" araçlarını kullanabilecek. Zira paneller, araç güneş altında park halindeyken her bir saatte yaklaşık 12 kilometre sürüş menzili sağlıyor.

Batarya tam doluyken WLTP'ye göre 725 kilometre menzil sunuyor. Güneş panellerinin yanı sıra 60 kW hızlı şarj ile 1 saatte 570 kilometre menzil elde etmek mümkün.

Şirketin 2018'den bu yana partneri olan LeasePlan, filosuna katmak üzere tam 5 bin adet Lightyear Two siparişi vermiş. Türkiye'den de tanıdığımız LeasePlan, dünyanın pek çok noktasında 1.8 milyon aracıyla hizmet veriyor. Bu arada Lightyear Two'nun Valmet Automotive tarafından üretileceğini de belirtelim.

*Haberdeki görseller Lightyear One'a ait

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim