Anlık Bildirim

Haftalık Film Önerisi 05: The Man From Earth

Haftalık film önerilerimizin beşincisi ile karşınızdayız. Bu hafta tek bir evde geçen ve birkaç karakterin sohbet ettiği bir bilim kurgu filmi önereceğiz.

Haftalık Film Önerisi 05: The Man From Earth Tam Boyutta Gör

Haftalık film önerilerimizin ilkinde de bahsetmiştim. Büyük bütçeyle bilim kurgu filmi yapmak daha kolay çünkü zaten görselliği iyi yapabilmek için elinde imkân var, tek yapman gereken güzel bir hikâye yazmak. Eğer filmin bütçesi yoksa ve bilim kurgu filmi yapmak istiyorsan sadece hikâye yetersiz kalır çünkü görsel anlamda bir şeyler sunman gerekir. Bu yüzden düşük bütçeli bilim kurgu filmleri, başka bir şekilde izleyici çekmeye çalışır o da güzel bir konsept bulmak. Haftalık film önerilerimizin beşincisi de yine düşük bütçeli olan ancak muazzam olan bir film.

2007 yapımı olan The Man from Earth’ün yönetmenliğini Richard Schenkman, senaristliğini ise Jerome Bixby yapıyor. Bilim kurgu, drama ve fantezi türlerinde olan filmin oyuncu kadrosunda David Lee Smith, Tony Todd, John Billingsley, Ellen Crawford, Annika Peterson, William Katt, Alexis Thorpe ve Richard Riehle bulunuyor.

Haftalık Film Önerisi 05: The Man From Earth

Üniversitede tarih profesörü olarak çalışan John Oldman, hiçbir sebep yokken arkadaşlarına da haber vermeden üniversiteden ayrılmaya karar verir. 10 yıl boyunca üniversitede çalışan John, evdeki son eşyalarını toparlarken, okuldaki diğer profesör arkadaşları vedalaşmaya ve ayrılmasının sebebini öğrenmeye John’un evine gelir. John ilk başta hikayesini anlatmak istemese de sonradan arkadaşlarına kendisinin 40.000 yaşında biri olduğu söyler. Elbette kimse inanmaz ve John bir kitap yazdığını düşünmelerini isteyerek onlara kendi hayatını anlatmaya başlar. Aynı karakterler gibi siz de doğru söyleyip söylemediğini anlamaya çalışırsınız.

The Man From Earth, tek bir evde geçiyor ve bu yüzden hikâye işlenişi ve oyunculuk son derece önemli. Oyuncular öyle çok tanınan oyuncular da değil ancak hepsi çok güzel iş çıkartmış. Bu yüzden kendinizi filmin içerisinde gibi hissedebiliyorsunuz. Ayrıca filmdeki karakterler de çok iyi seçilmiş çünkü böylesine absürt bir hikâye anlatıldığında, gerçek olup olmadığını anlayabilecek uzman kişilerin olması gerekir. Bu yüzden her daldan bir uzman da filme çok güzel bir şekilde yerleştirilmiş.

Haftalık Film Önerisi 05: The Man From Earth Tam Boyutta Gör

1 saat 27 dakika uzunluğundaki The Man From Earth’ü herkesin izlemesini tavsiye ediyorum. Tek bir evde geçmesine ve sadece bir hikâye anlatılmasına rağmen sizleri bir an bile sıkmıyor. Bu filmin bir de devam filmi var ancak ilk filmi severseniz kesinlikle uzak durun. İlk film ile hiçbir alakası yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16132 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
the man from earth, bilim kurgu ve
2 etiket daha Yaşam film önerileri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim