Anlık Bildirim

Haftalık Oyun Önerisi 11: Manifold Garden

Haftalık oyun önerilerimizin on birincisi ile devam ediyoruz. Bu hafta sizlere bulmaca türünde son derece başarılı olan bir oyunu önereceğiz.

Haftalık Oyun Önerisi 11: Manifold Garden Tam Boyutta Gör

Bulmaca türündeki oyunların her zaman kendine has bir kitlesi olmuştur. Türün içerisindeki bazı oyunlar hariç çoğu oyun genelde kendi kitlesi tarafından bilinir. Portal serisi özellikle bu türün öncülerinden biri ve Portal sayesinde yalnızca dümdüz bulmaca çözdüğümüz oyunlar dışında arka planı olan, bir şeyleri sorgulatan bazen de hikayesi olan oyunlar görebiliyoruz. Bu hafta önereceğimiz oyun da öylesine bulmaca çözdüğünüz bir oyun değil. Ya da sizin keyfinize göre öylesine bulmaca çözdüğünüz bir oyun da olabilir elbette.

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini William Chyr Studio’nun yaptığı Minafold Garden, bugün sizlere önerdiğimiz oyun. Oyunu tanımlamak için sürreal, soyut ve Pink Floyd kelimelerini kullanırdım sanırım.

Haftalık Oyun Önerisi 11: Manifold Garden Tam Boyutta Gör

Manifold Garden isimli oyunda yer çekiminin yönünü değiştirebiliyorsunuz. Bu sayede de gitmeniz gereken bölümlere ulaşabiliyorsunuz. Farklı bir yer çekimi ile başka bir duvarda duran nesneleri yer çekimini değiştirerek doğru yere getirebiliyorsunuz. Kısaca oyun yer çekimin değiştirmek üzerine kurulu bir oyun ve bu yüzden de birçok kez farklı açılardan bakmanız gerekiyor ve afallıyorsunuz.

Oyun başlangıçta biraz daha koridor mantığında gidiyor ancak bu kısım sizi olacaklara alıştırmak için. Koridor kısmı bittikten sonra oyun sizi büyük bir yere bırakıyor ve gerçekten ne yapacağınızı bir süre bilemiyorsunuz ve oyun da çok yardımcı olmuyor. Ancak bu kısmı keşfetmesi bile gerçekten son derece keyifli.

Haftalık Oyun Önerisi 11: Manifold Garden Tam Boyutta Gör

Manifold Garden’ı bulmaca çözüp beyin jimnastiği yapmak isteyenlere ya da farklı bir şeyler oynamak isteyenlere gönül rahatlığıyla öneriyorum. Oyunu şu anda Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, iOS, PC (Steam, Epic Games) ve Xbox Series’te bulabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim