Anlık Bildirim

Half-Life Alyx doğrulandı: Perşembe günü tanıtılacak!

Valve stüdyoları kuruluşlarından bu yana süre gelen 3'e kadar saymama alışkanlığını sonunda bozdu. Oyun dünyasında devrimler yaratan serinin üçüncü ana oyunu olacak Half-Life: Alyx detaylanacak.

Half-Life Alyx doğrulandı: Perşembe günü tanıtılacak! Tam Boyutta Gör

Bundan neredeyse üç yıl önce Valve tarafından yapılan açıklamada, üç tam uzunlukta VR oyunu üzerinde çalıştıkları doğrulanmıştı. Üç sayısı, şimdiye kadar stüdyonun ulaşmakta pek de başarılı olmadığı bir değerdi ve bugün atılan tweet ile, Half-Life serisinin üçüncü ana oyunu da doğrulandı. Half-Life: Alyx, Perşembe günü Pasifik saatine göre 10’da tanıtılacak. Bu tanıtım, ülkemizde akşam 6’ya denk gelecek.

Firmanın attığı tweet dışında oyunla ilgili hiçbir bilgimiz olmasa da elimizdeki kısıtlı veriden yorum yapmak da bizlerin işi sonuçta. Half-Life 2’de ana karakter Gordon Freeman, Alyx Vance adlı karakterle karşılaşıyor ve ikili en yakın dostlar hâline geliyorlar. Şehri Combine istilasından kurtarmak adına beraber çalışan ikili, hemen hemen herkesin bileceği üzere türlü maceralar atlatıp sonunda… Bu konuda daha fazla detay vermeden oyunu henüz oynamayanların kaybettikleri konusunda  heyecanlanmalarına sebep olalım ve bırakalım.

Half-Life Alyx doğrulandı: Perşembe günü tanıtılacak!

Valve stüdyoları, başta da belirttiğimiz gibi Half-Life serisinde hiçbir zaman üçe kadar saymayı başaramadı. Half-Life ilk oyunu, üzerinde çok sayıda mod çıksa da hiçbir resmi DLC ile karşımıza çıkmadı. Ardından gelen Half-Life 2, nispeten kısa aralıklarla Half-Life 2: Episode 1 ve Half-Life 2: Episode 2 adlı iki devam oyununa daha sahip oldu. Half-Life 3’ün geleceği konusu ise internet üzerinde 2007’den bu yana bir mit olarak yaşamaya devam ediyordu. 

Valve maalesef benzer üçe kadar saymama alışkanlığını başka oyunlarda da sürdürdü. Bunlardan birkaç tanesi Team Fortress 2, Portal 2, Left 4 Dead 2 ve Dota 2 olarak sayılabilir.

Half-Life serisinin oyun tarihinde hikaye anlatımı ve deneyim bakımından nasıl tetikleyici olduğunu dikkate aldığımızda, stüdyodan VR tabanlı bir Half-Life oyununun gelmesi oldukça muhtemeldi. Valve eğer hâlâ eski gücüne sahipse -ki Steam’den elde ettiği kazançla olduğunu varsayabiliriz- sanal gerçeklik sektörünün yükselişi ile Half-Life: Alyx birbirine derinden bağlı olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4246 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
half life 3, half life alyx ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim