Anlık Bildirim

HarmonyOS yüklü cihaz sayısı 320 milyonu geçti

ABD yaptırımlarından sonra kendi işletim sistemine ağırlık veren Huawei önemli bir kilometre taşına ulaştı. Çinli şirket HarmonyOS'lu cihaz sayısının 320 milyonu geride bıraktığını duyurdu.
HarmonyOS yüklü cihaz sayısı 320 milyonu geçti Tam Boyutta Gör
Çinli teknoloji devi Huawei'nin iki gün sürecek geliştirici konferansı bugün itibarıyla başladı. Konferans kapsamında sahneye çıkan Huawei Tüketici İş Grubu CEO'su Yu Chengdong, HarmonyOS işletim sisteminin başarısı hakkında son derece önemli açıklamalarda bulundu.

Deneyimli yönetici HarmonyOS yüklü cihaz sayısının 320 milyonu geçtiğini duyurdu. Bu rakam aynı zamanda yıllık %113 gibi inanılmaz bir büyümeyi temsil ediyor. HarmonyOS ürünlerinin sevkiyatında ise yıllık %212 gibi ciddi bir artış söz konusu.

HarmonyOS yüklü cihaz sayısı 320 milyonu geçti Tam Boyutta Gör

2 milyondan fazla geliştirici

HarmonyOS ekosisteminde şu anda 2 milyonun üzerinde geliştirici (bir yıl öncesinin neredeyse iki, iki yıl öncesinin ise 20 katı) ve HarmonyOS destekli cihaz piyasaya süren 2.200'den fazla iş ortağı var. Çinli şirket OpenHarmony açık kaynak projesini daha da geliştirmeyi planıyor.

Huawei, ABD tarafından uygulanan sıkı yaptırımlar nedeniyle cihazlarında Google uygulama ve hizmetlere yer veremediği için HarmonyOS'a odaklanmak zorunda kalmıştı. Android kullanımı kısıtlanan şirket HarmonyOS'u sadece akıllı telefonlar için değil diğer cihazlar için de evrensel bir işletim sistemi haline getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim