Anlık Bildirim

Yeni verilere göre Hindistan, 100 milyon kişi ile en çok kripto para kullanan ülke

TripleA tarafından yayınlanan bir araştırma raporu, 1.336 milyar nüfusa sahip Hindistan’ın 100 milyondan fazla kullanıcı ile dünyada en çok kripto para kullanan ülke olduğunu ortaya çıkardı.

TripleA tarafından yayınlanan yeni bir rapor, dünyada kripto para birimlerinin kullanımı ile ilgili detaylı bir bakış açısı sundu. Araştırma sonucunda Hindistan’ın 100 milyondan fazla kullanıcı ile dünyada en çok kripto para kullanan ülke olduğu ortaya çıktı.

Hindistan ve kripto para Tam Boyutta Gör

Araştırmada, ABD, Rusya, Nijerya ve Vietnam’ın ilk beşte yer aldığı da belirtildi. Ancak bu ülkelerdeki kripto para kullanıcılarının toplamı Hindistan’daki kullanıcı sayısının yalnızca üçte birine denk geliyor.

Raporda kripto paralar ile ilgili birçok gelişme de paylaşıldı. Rapora göre Bitcoin son 9 yılda %540.000’in üzerinde artış yaşadı ve piyasa değeri Şubat 2021’de 1 trilyon dolara ulaştı. Ayrıca, kripto para sahiplerinin %79’unun erkek, %21’inin kadın olduğu ve %58’inin 34 yaş ve altı olduğu da ortaya çıktı.

Dünyadaki kripto para kullanımı miktarı Tam Boyutta Gör

300 milyon kullanıcı

Rapor, 2021 yılı itibariyle dünyanın yalnızca %4’ünün kripto para birimlerine sahip olduğunu ortaya çıkardı. Dünya çapındaki kullanıcı sayısı 300 milyona ulaştı ve 18.000’den fazla işletme ödeme yöntemi olarak kripto para birimlerini kabul etmeye başladı.

Kıtalar arasında yapılan karşılaştırmalar sonucunda da en çok kripto paraya sahip olan kıtanın 160 milyon insan ile Asya olduğu, en az ise 1 milyon insan ile Okyanusya olduğu ortaya çıktı.

Açıklamalara göre rapor, Çin ve Brezilya’nın oranlarını içermediği için henüz tam tamamlanmış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim